15. septembril kirjutas Õhtuleht artikli "Võim ja raha sõitsid rahvusvaheliselt tunnustatud metsateadlase elutööst traktoriga mürinal üle", milles oli muu hulgas juttu teeneka teadusmehe Elmar Kaare viimastest elutundidest pärast seda, kui ta oli kuulnud, et tema elutööst looduskeskkonna taastamisel sõna otseses mõttes buldooseriga üle sõidetakse. Teadlase lähedaste mõtted äratasid lugejais elavat vastukaja.

Esmaspäeval küsis Ester Tuiksoo riigikogu istungil keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuselt, kas minister on teadlik sellest, et Kohtla-Järve poolkoksimäe sulgemisega seoses suri teadusemees, kelle elutöö ülikallile ettevõtmisele jalgu jäi. Küsijat huvitas, kui palju jõuti kasutada või kasutatakse praegu selle mehe elutööd, tema uurimusi.

"See oli üks artikkel," vastas Keit Pentus-Rosimannus Ester Tuiksoole. "Ma loodan, et see oli kirjutatud üsna mõtlematult. Ma arvan, et sellisel kujul ühe elust lahkunud inimese surma põhjustega mängida ja sellega spekuleerida ei ole kohane mitte ühelegi ajakirjandusväljaandele."

Õhtuleht palus keskkonnaministri seisukohta kommenteerida teeneka teadlase minial, kiirabiarstil Mare Liigeril, kes on tänaseni veendunud, et Kohtla-Järve poolkoksimägede taasmetsastamisega tegelnud Elmar Kaare ja tema kolleegide teaduslike soovitustega pole riik arvestanud.