Põldeotsa maade juures voolavale Uruste ojale ehitati läinud sajandi lõpul sildregulaator, mis pidi ojavett paisutama, kui suvekuumus kippus suurpõldudele liiga tegema. Kolhoosikorra lagunemisel suurpõllud kadusid ja maaparandusobjektide haldamine tehti ülesandeks maaparandusbüroole, kirjutab Pärnu Postimees.

Uruste oja äärde jääva 12 hektari omanikule Põldeotsale ei tekitanud pais seni probleeme. Tänavu avastas Põldeots oma metsavaldusi kontrollides, et suvised vihmad on vett ojas kergitanud ja vesi valgub tema maadele. Põldeots eemaldas vee paisutamiseks ettenähtud puitvarjad. Vesi alanes.

Pensionärist maaomaniku rahu kadus, kui ta sai kutse ilmuda keskkonnakaitse vaneminspektori Kaie Sakala jutule. Inspektori juurde ilmumise põhjusena oli kutsel kirjas vee kaitse ja kasutamise korra rikkumine. Põldeots kuulis Sakalalt üllatusega, et paisu näppides on ta seadust rikkunud. Ta nõustus kiirmenetluse ja 1500kroonise trahviga, mille ta ära maksis.

“Ma tõesti ei tea, miks vesi seal tänavu üle ajas, aga mets sai sellest tublisti rikutud. Vahest on koprad põhjustanud ummistuse mõnes truubis. Rahu ei anna see, et enese arvates tegin head, kuid sain selle eest hoopis karistada,” oli Põldeots nõutu.

Tõde ja õigust käis Põldeots nõutamas nii vallavalitsuses kui uuesti keskkonnainspektsioonis, kuid keskkonnainspektsioonis ei võetud teda enam isegi vastu.

Audru valla majandusnõunik Siim Suursild, kes ennast probleemiga kurssi viis, oli seisukohal, et Põldeotsa karistati teenimatult. “Tegemist on maaparandusbüroo objektiga ja büroo kohus on jälgida, et objekt ja selle ümbrus korras oleksid. Kui pais hakkas üle ajama, oleks büroo pidanud seda korrastama,” oli nõunik konkreetne.