Kohal käis munitsipaalpolitsei esindaja, kes tõdes, et häda on küll suur ja keskkonnakahju potentsiaalselt oluline, ent menetlust ei alustanud, arvates endal selleks vajalikud õigused puuduvat.

Täna väisas paika keskkonnainspektsioon, mille töötaja alustas asjaolude selgitamiseks väärteomenetlust, teatas ameti pressiesindaja Leili Tuul Delfile. Paralleelselt sellega alustati ka haldusmenetlust, mille käigus koostatakse garaažiühistule - mille liikmetelt tõendite põhjal enamik jäätmeid pärineb - ettekirjutus jäätmete likvideerimiseks ja territooriumi korrastamiseks. "Kohapeal olnud garaažiühistu esimehele anti juba suuline korraldus maikuu jooksul territoorium korda teha, mida ta ka lubas," ütles Tuul.

Ta juhtis ühtlasi tähelepanu asjaolule, et tegelikult võinuks arutule looduserüüstamisele piiri panna juba eile sündmuspaigal viibinud mupo ametnik. "Kohalikul omavalitsusel on jäätmeseaduse mõistes sama pädevus ja vastutus mis Keskkonnainspektsioonil, Tallinna linn on andnud vastavad volitused mupole," selgitas Tuul. Kohalik omavalitsus vastutab oma haldusterritooriumil nii jäätmekorralduse kui heakorra eest ja neil on üldjuhul oma piirkonnast ja ka riskikohtadest parem ülevaade. "Paistab, et praegune heakorra probleem on olnud pikaajalisem ja oleks saanud juba varem sekkuda," nentis ta.

Vaata siit, mis eile Paljassaares toimus: