Keskkonnainspektsioonile teevad enim muret ebaseaduslikud ehitised ja rajatised kaitsealadel ning veekogude ääres, nagu kinnitas inspektsiooni Valga büroo juhataja Rein Laut, kirjutab Valgamaalane.

“Otepääl Nüpli külas, looduspargi territooriumil, ehitas näiteks Soome kodanik kui maaüksuse omaniku volitatud esindaja Kellamäel olevale metsamaale lattidest ja koormakattest jaranga-tüüpi elamu. Selle juurde püstitas aga puukuuri otstarvet täitva lobudiku,” kõneles ta.

“Lisaks tegi soomlane buldooseriga puude vahel uue metsapõlvkonna rajamiseks pinnasetöid. Kuna tal puudusid nii ehitusluba kui ka metsateatis, tuli mehel vastu võtta karistus kopsaka trahvi näol,” lisas Laut.

Mees kinnitas, et erinevatel aastaaegadel on ka rikkumised mõnel määral erinevad. “Praegu on suveaeg ja autoga püütakse sõita veekogudele võimalikult lähedale, kuid ei arvestata kehtivate piirangutega või eemaldatakse isegi edasisõitu takistavad tõkendid,” rääkis keskkonnainspektsiooni Valga büroo juhataja.

“Näiteks Otepää looduspargi Pühajärve piiranguvööndis tõstsid töötud Jefrem ja Vassili tõkkepuu kõrvale ning sõitsid autoga pea veepiirini välja. Roolis olnud Jefrem peab nüüd tasuma 1200 krooni trahvi,” kirjeldas ta suvele iseloomulikku juhtumit.