Pärast seda, kui oktoobris määrati Tallinna keskkonnaameti uueks juhiks avalikkusele tundmatu keskerakondlane Otto Popel, on tema alluvusse tööle võetud kolm nägusat projektijuhti, kellest üks on keskerakondlase ja riigikogu liikme Lauri Laasi elukaaslane, kirjutab Äripäev.

Alates 1. detsembrist on Tallinna linna palgal keskkonnaameti projektikoordinaatori ametikohal kaunis Stella Shaumyan. Naine, kelle pilte on suhtlusportaalis Facebook jaganud riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Lauri Laasi ning teinud perekonnaseisu lahtrisse märke: suhtes kasutajaga Stella Shaumyan. Shaumyan võeti keskkonnaametisse tööle koosseisuvälise projektikoordinaatorina ning talle sõna otseses mõttes tehti uus töökoht. Tema tööleping kestab kuni 2012. aasta aprillini ning tööülesandeks on välisprojekti "Läänemere väljakutse - linnad tervema mere nimel" vedamine. Shaumyani palk on 13 400 krooni kuus, katseaeg neli kuud.

Shaumyani elukaaslane Lauri Laasi ütleb, et tema pole kaaslase töölesaamist mõjutanud. "Ma ei usu, et mul niisugust mõjuvõimu on," ütles Laasi. "Ma elan Stella ettevõtmistele igati kaasa, kuid koos olles on meil muust rääkida kui tööst," lisas ta. Küsimusele, kelle kaudu Shaumyanile võis jõuda info vabast töökohast, kui konkurssi sellele ametikohale ei toimunud, vastas Laasi: ma jään vastuse võlgu. Shaumyan kinnitas, et Laasi ei mänginud tema töökoha saamisel mingit rolli. Shaumyan pole siiski esimene Laasi silmarõõm, kes on linna palgale saanud. 2009. aasta presidendi vastuvõtul tekitas Laasi sensatsiooni, kui ilmus presidenti kätlema skandaalse Liis Lassiga. Juba mais sai Lass tööle Tallinna keskkonnaametisse Botaanikaaia turundusjuhiks.

Oktoobris võeti tööle ka 23-aastane Sessi Villmann. Äripäevale on kaks allikat kinnitanud, et tegemist on Otto Popeli venna Aleksandr Popeli elukaaslasega. Viimane töötab samuti alates 2009. aastast keskkonnaametis projektijuhina ökoloogilise jalajälje vähendamise projekti Power juures. Raepressi saadetud vastustest selgub, et Villmann töötab Aleksandr Popeli alluvuses ehk korraldab projekti Power allprojekti SEECA, mis töötab välja ja täiendab kliima- ja energiastrateegiaid. Villmann ise lükkab oma suhte Aleksandr Popeliga ümber. "Teie väide, et minu elukaaslane on Aleksander Popel, on vale," ütles Villmann. Kuidas Villmann töökoha keskkonnaametis sai? "Olen viimastel aastatel olnud aktiivne tööotsija ja saatnud oma CV nii era- kui ka avaliku sektori ametikohtadele kandideerimiseks. Minu CV oli Tallinna keskkonnaametile edastatud juba ammu ning sel suvel võeti minuga ühendust ning küsiti arvamust projektijuhi ametikohale tööle asumise kohta. Küsiti uuendatud CV ja seejärel kutsuti vestlusele, osutusin valituks ning asusin tööle," selgitab ta.