Linnavalitsuse korraldusest selgub, et Tallinna keskkonnaameti juhataja Otto Popel on esitanud avalduse enda ametist vabastamiseks arvates 18. märtsist 2013.

Sama dokumendi järgi määratakse Otto Popelile hüvitust kasutamata jäänud puhkuse eest 20 kalendripäeva ulatuses.

Popeli brutopalk oli 2218 eurot kuus, mis tähendab, et puhkusepäevade eest on tal oodata üle 1100 euro.

Kuigi eile rääkis abilinnapea Arvo Sarapuu linnavalitsuse pressikonverentsil, et tema hinnangul võiks kaaluda Popelile tulemusliku töö eest hüvitise maksmist, siis keskkonnaameti juhataja teenistusest vabastamise korraldusest ühtegi viidet sellele ei leia.

Samaaegselt ametist lahkuvale munitsipaalpolitsei juhile Monica Rannale on aga ette nähtud lisaks puhkusepäevade välja maksmisele ka kolme kuupalga suurune hüvitis.

Parteikassa ja pseudoskandaal

Delfi ja ka teiste Eesti meediaväljaannete käsutuses on Keskerakonna peasekretär Priit Toobali kiri partei esimees Edgar Savisaarele, kus tehakse ettepanek ametist vabastada Tallinna nelja ametkonna juhid - Tallinna linnavalitsuse keskkonnameti juhataja Otto Popel, Tallinna Kesklinna valitsuse vanema asetäitja Reena Tolmik, Tallinna munitsipaalpolitseiameti juhataja Monica Rand, Tallinna abilinnapea nõunik Johannes Merilai.

Põhjus, miks Toobali hinnangul need ametnikud oma positsioonile ei kõlba, on selles, et nad „ei ole vaatamata korduvatele meeldetuletustele oma kohustusi erakonna ees täitnud“.

Ehk teisisõnu vihjati sellele, et linnaametnikud ei ole oma palgast piisavalt palju Keskerakonna kassasse panustanud.

„Sellised jutud, et erakonna peasekretäri käsul saab vallandada linnavalitsuse ameti juhataja, on vähemalt minu puhul naeruväärsed ega vasta tõele. Pean seda püüdeks ärgitada üles pseudoskandaal, millesse ka mind püütakse tõmmata,“ kommenteeris Popel ise väiteid, nagu saanuks talle saatuslikuks liiga leige suhtumine parteikassa täitmisel.