„Põhimõttelisi erimeelsusi ei ole,“ ütles Kreitzberg, viidates, et valitsemisprogrammi paberilepanek viitab koalitsiooni suurele tõenäosusele.

„Programmilt oleme lähedased. Nüüd tuleb läbi kalkuleerida eelarve võimalused. Sisuliselt ei ole programmides suuri vastuolusid, on ainult piiratud võimalused, tuleb vaadata, mis on esimese tähtsuse küsimused ja mis teisejärgulised.“

Seega suuri takistusi Kreitzbergi hinnangul võimuliidu sünniks ei ole — erakonnad on piisavalt sarnaste tõekspidamistega. “Sotsiaaldemokraatidele ei inkrimineerita korruptsioonisüüd, nagu Keskile inkrimineeritakse,” möönis Kreitzberg, kuid lisas, et sellised väited ei saa võimuliidu loomisel takistavaks.

“Anname kohtule võimaluse asju arutada,” arvas Kreitzberg ja lisas, et süüdistused pole seni kinnitust leidnud.

„Valijad on andnud sellele erakonnale enam kui 50-protsendilise toetuse ja sellest ei saa mööda vaadata. Me ei saa öelda, et need inimesed on lollid ja nende arvamus ei loe."

Linna juhtivate ametikohtade jaotamist ei ole kaks erakonda tema sõnul arutanud. "Paljud ei usu seda, aga sellest tõesti pole kordagi juttu olnud. See oleks laskmata karu naha jagamine," ütles Kreitzberg lõpetuseks.