„Riigikogu töökorda oleks vaja selliselt muuta, et riigikogu esimees ei saaks erakorralisi istungeid selle pärast kokku kutsuda, et nii on mugav. Seda näitab ilmekalt kiirustades vastu võetud põhikooli- ja gümnaasiumiseadus seadus või see, mis toimus enne jõuluvaheajale minekut,“ ütles riigikogu liige Tarmo Tamm Delfile. „Aeg ei saa olla põhjuseks erakorraliste istungite kokkukutsumiseks.“

Ka Tamme erakonnakaaslane Priit Toobal leiab, et kui riigikogu kodukorras mingeid probleeme esile tõsta, siis tuleks tema sõnul muret tunda selle üle, et tihtipeale jääb vajaka juba kehtiva korra täitmisest koalitsiooni poolt.

"Kui midagi soovitakse kiiresti ja jõuga menetleda, siis väänatakse kodukorda - et mitte öelda sõidetakse üle - uskumatu osavusega. Näitena võib tuua eelmise istungjärgu lõpetamise, kus kooliseaduse menetlemisel seadust ei austatud," kommenteeris Toobal.

Riigikogu töökorra seadus on viimasel ajal luubi alla võetud seoses opositsiooni süüdistustega selles osas, et põhikooli- ja gümnaasiumiseadus on vastu võetud kiirustades.