"Eesti ühiskond vajab rohkem naisi juhtivatele kohtadele. Teatavasti pole meie riigil olnud kunagi naispeaministrit ega naispresidenti ning ka Riigikogus on naised mitmekordselt vähemuses. Aeg on astuda suur samm Eesti ühiskonna tasakaalustamise suunas ning valida Eestile naispeaminister,“ lausus riigikogu Keskfraktsiooni aseesimees ja endine haridusminister Mailis Reps.

Kadri Simson on tõestanud ennast võimeka juhi ja tugeva meeskonnamängijana. Ka eesootavatele riigikogu valimistele läheb Keskerakond ühe meeskonnana ja eesmärgiga moodustada uus valitsus. Kadri on töökas ja energiline ning suudab motiveerida ka kõiki inimesi enda ümber. Olen temaga mitmeid aastaid koos töötanud ning olen kindel, et Kadrist saaks väga hea peaminister,“ lisas Keskfraktsiooni aseesimees Valeri Korb.

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas tegi eile avalduse, milles pakkus Keskerakonna peaministrikandidaadiks Kadri Simsoni.

"Riigikogu valimisteni on jäänud alla viie kuu. Täna on õige aeg arutada, kes peaks olema Eesti Keskerakonna kandidaat peaministri kohale," kirjutas erakonna juhatuse liige Ratas Facebookis.

"Keskerakonna peaministrikandidaat peab olema poliitikas kogenud, kuid tooma lauale ka uusi mõtteid ja lähenemisnurki. Olen veendunud, et parim peaministrikandidaat on erakonna aseesimees Kadri Simson, kes on üle viie aasta edukalt juhtinud riigikogu Keskerakonna fraktsiooni. Kadri tooks peaministrina Eesti poliitikasse värskust, uut energiat ja inimlikku lähenemist. Eesti Vabariigil on läbi ajaloo olnud ainult meessoost peaministrid – on õige aeg usaldada riigijuhtimine targa, intelligentse ja ennast poliitikas tõestanud naise kätte."