„Estonian Airi juhtumi valguses on selge, et Juhan Parts ei sobi Eesti esindajaks Euroopa Kontrollikojas. Eesti õhu suuremad probleemid ning juhtimisvead said alguse just Juhan Partsi majandusministriks oleku ajal, kuid kahjuks ei ole endine minister pidanud kandma poliitilist vastutust. Nüüd on valitsusel plaanis anda teadlikult Euroopa Komisjoni kehtestatud reegleid rikkunud Partsile Euroopa Kontrollikoja ametikoht, võimaldades tal seeläbi poliitikast pehmelt väljuda. Leiame, et Eesti esindaja kojas, mis on loodud reeglite kontrollimiseks, ei saa olla inimene, kes pole oma ministriaja jooksul reegleid täitnud. Enamgi veel, nagu nägime Tallinna Sadama juhtumi puhul, pole Parts suutnud ka reegleid kontrollida,“ sõnas Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Simson jätkas: „Euroopa Komisjon on andnud teada, et aastatel 2010-2014 tehtud riigiabi paigutus Estonian Airi on olnud vastuolus reeglitega. Seega peab Estonian Air maksma riigile tagasi 85 miljonit eurot, lennufirmal seda raha aga pole. Taoline summa kirjutatakse lihtsalt korstnasse ja keegi ei reageeri, ega vastuta. Meie hinnangul on Estonian Airi eksisammudes süüdi Juhan Parts ning tema siirdumine Eesti esindajaks Euroopa Kontrollikojas on ajendatud vaid soovist saada poliitiliste kokkulepetega mittepoliitiline ametikoht.“

„Viimase poole aasta jooksul oleme näinud sama teed valimas teisigi IRL-i poliitikuid Liisa Pakostat ja Jaak Aaviksood. Selliste tagatoa kokkulepete tegemine, mis ei sea esikohale riigi huve, toob endaga kaasa aga peaministri umbusaldamise,“ lõpetas Kadri Simson.