Nii Kersti Sarapuu kui ka Peeter Ernits on lisaks aktiivsele poliitikutegevusele silma paistnud mitmel eri rindel.

Rahutuvi Ernitsa vägev suuvärk

Riigikogu keskfraktsiooni kuuluv Peeter Ernits on viimasel ajal tõusnud väga jõuliselt meediapilti, olles Savisaare tulihingeline toetaja. Paar päeva tagasi teatas Savisaarega antud pressikonverentsil, et kandideerib Keskerakonna volikogu esimehe ametikohale. End Keskerakonna rahutuviks nimetav Ernits on nimetas Kadri Simsonit, Mailis Repsi ja Jüri Ratast üleküpsenud broileriteks.

Ernitsal on magistrikraad Tartu ülikooli geneetika erialal. Ernits on töötanud Tallinna loomaaias teadurina, Eesti loodusmuuseumi zooloogia osakonna juhatajana ja seejärel direktorina. Paljudele on Ernits tuttav aga ajakirjanikuna töötamisest: ta on töötanud erikorrespondendina Postimehes ning olnud ajalehe Maaleht peatoimetaja ning peatoimetaja asetäitjana (2008-2015). Pärast ajakirjanikuameti mahapanemist suundus Ernits Tallinna Kesklinna valitsusse avalike suhete nõunikuks, astus Keskerakonda ning 6. augustil sai ta asendusliikmena riigikogu Keskerakonna fraktsiooni. Ta on Keskerakonna Tartumaa piirkonna juht. Ernits on filmi "Savisaar" üks stsenarist ning viimased kolm aastat on ta Tallinna Televisiooni "Vaba Mõtte Klubi" saatejuht.

Lisaks on Ernits avaldanud mitmeid raamatuid: "Ei või olla", "Mõned mu naabrid", "Kivialused ja teised", "101 Eesti looma", "Jäljeaabits".

Kirjanik vs pedagoog

Kersti Sarapuu on pikaaegne Keskerakonna liige (2002). Sarapuu on Tallinna Tehnikaülikoolis omandatud magistrikraadi tööstuse juhtimise ja planeerimise erialal. Tema CV paistab silma juhtivate ametikohtadega ning pedagoogi tööga: Sarapuu on töötanud õpetajana, lastepäevakodu juhatajana, lasteaia juhatajana. Ta on juhtival kohal olnud Eesti Maapangas ning mitmes ettevõttes. Aastatel 2005-2011 oli Kersti Sarapuu Paide linnapea ning alates 2013. aastast on ta Kingstor Varad Grupp OÜ juhatuse liige. Lisaks on Kersti Sarapuu olnud Euroopa Regioonide Komitee haridus-, noorsoo-, kultuuri-ja teaduskomisjoni liige aastatel 2005–2015; Järvamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse liige 2005–2011; Eesti Keskerakonna omavalitsuskogu esimees. Kersti Sarapuu on Tallinna Televisioonis saatejuht maapiirkondade omavalitsuste elu tutvustavas saates "Kodupaik".