Eesti Päevaleht kirjutas 27. märtsil, et Pettai firma OÜ Midfield on kahe aasta jooksul saanud Tallinna linnalt erinevate teenuste eest 570 000 eurot. Näiteks sai Pettai firma endale 2010. aastal küttepuude ja kartulite jagamise reklaamikampaania.

ERJK saatis 13. aprillil Pettaile kirja, milles küsis temalt Tallinna linnavalitsuse kõigile üksustele ja allasutustele ning temaga seotud juriidilistele ja füüsilistele isikutele osutatud teenuste loetelu koos teenuste maksumusega 2010. aasta algusest järgmise aasta lõpuni.

Samuti tahtis komisjon teenuse osutamise lepinguid või lepinguid asendavaid dokumente, nagu arveid või tellimusi. Põhjenduseks viitas komisjon Tallinna juhtiva Keskerakonna 332 618 euro suurusele võlale Pettai firma ees.

Pettai oli vastukirjas päringu peale solvunud, aga andis siiski viited, kuidas lepinguid leida. "Isiklikult pean täielikult meelevaldseks teiepoolset seoste loomist Keskerakonna võlgnevuse ja riigihankeliste või muude tööde/teenuste osas, mida OÜ Midfield on osutanud Tallinna linnale," pahandas Pettai.

Midagi halba ta Tallinna linna jaoks töötamises ei näinud. "Teie loogika kohaselt ei tohiks OÜ Midfield osaleda ühelgi Tallinna linnaga seotud hankel ega tööpakkumisel, sest Keskerakonnal on minu poolt juhitava ettevõtte ees võlgnevus. Ehk siis, kui ettevõte on osutanud poliitilise reklaami teenust, siis puudub tal õigus avalikus sektoris töö saamiseks," imestas Pettai.

"Tahaksin väga loota, et riigikogu komisjoni tasandil on mõistetav, et selliste mõtteviiside kultiveerimine on selges vastuolus ettevõtlusvabaduse ja demokraatia põhimõtetega. Kavatsen ka edaspidi osaleda Tallinna linna poolt korraldatavatel hangetel, et tagada ettevõttele jätkusuutlik majandustegevus," kuulutas Pettai.

Ta küsis, kas komisjon on taolisi päringuid teinud ka teistele erakondadele reklaamiteenuseid osutan firmade kohta. Ta lisas, et Keskerakonna võlad tema ees on kavas sisse nõuda vastavalt tehtud maksegraafikule.

Paavo Pettai usub Keskerakonda. "Olen kindel, et erakond kokkuleppest ei tagane ja likvideerib oma võlgnevuse, sest vastasel juhul olen sunnitud alustama juriidilist menetlust. Erakond on teadlik sellega kaasnevatest tagajärgedest. Erakonna senine käitumine teiste võlausaldajate suhtes sisendab usaldust," kirjutas Keskerakonna võlausaldaja.

Päevalehes äratoodud lepingute seas on mitmed avalikkuses silma paistnud Tallinna linna reklaamikampaaniad. 2010. aastal sai Midfield Tallinna kultuuripealinna reklaamikampaania kujundamise õiguse. Selle eest maksis SA Tallinn 2011 Pettaile umbes 295 000 eurot. 2011. aasta sügisel sõlmis Tallinna ettevõtlusamet ka teise abipaketi reklaamimiseks lepingu Pettai firmaga Midfield. Sedapuhku maksis kampaania 96 000 eurot.

Möödunud aasta jõulude ajal tellis Tallinna linnavalitsus OÜ-lt Midfield uhke jõulutervituse teleklipi. Võluriteks kehastunud ja tulekerasid läkitavate linnaisadega reklaam läks maksma 32 000 eurot.