Lisaks linnapea umbusaldamisele lagunes ka volikogu keskfraktisoon ja kuulutati välja uue "Ühtse Narva" fraktsiooni loomine. Uue fraktsiooniga liitus 15 nüüdseks endist keskfraktsiooni saadikut, liitumata jättid neli, vahendas ERR.

Keskerakonna Narva piirkonna esimees Andrus Tamm ütles Delfile, et tegemist on Keskerakonna fraktsioonis tekkinud vastuolude tagajärjega. "Tekkisid teatud vastuolud keskfraktsioonis, selle tõttu otsustasid 15 fraktsiooni liiget moodustada oma fraktsiooni. See aga ei tähenda seda, et Keskerakond on võimult ära," sõnas Tamm. Nimelt on uues fraktsioonis keskerakondlastest Narva linna volikogu esimees Tarmo Tammistu, volikogu aseesimees, samuti on ka "Ühtse Narva" fraktsiooni esimees keskerakondlane ja üks aseesimeestest samuti. "Keskerakonna võimule ei ole siin ohtu," kinnitas Tamm.

"See ühendab nii keskerakondlasi kui ka mitte Keskerakonna liikmeid," nimetas Tamm fraktsiooni põhieesmärgi. Uurides, kas liikmete ühendamine viitab suuremale lõhele, vastas Tamm, et kõik 15 fraktsiooni asutanud keskerakondlast läksid valimistele ja see, et nimi "Kesk" muutub "Ühtseks Narvaks", siis põhimõtteliselt midagi ei muutu. "Kindlasti linna juhtimises toimuvad muudatused, aga need on paratamatud. Eks nad kõik muretsevad Narva linna edasise arengu pärast, et minna ühiselt ja ühtselt edasi ja teha linnaelanike heaks kõike, mis on võimalik," ütles Tamm kokkuvõtlikult.

"Selliste asjade puhul on konflikt juba eos sisse kirjutatud. Kuna seda konflikti ei õnnestunud teisiti lahendada, siis jõuti tänase otsuseni." Missuguse konfliktse olukorra pärast täpsemalt fraktsioon loodi, ei soovinud Tamm täpsemalt öelda, viidates Keskerakonna Narva piirkonna esimehe ametile.