„Keskerakonna liikmena ei näe ma võimalust, et Kesknädal kinni pannakse,” viis Vesti Dnjad ja Kesknädalat välja andva Jüri Vilmsi sihtasutuse endine juhatuse esimees Tarmo Lausing jutu esmalt mujale. Lausing möönis siiski, et kuna tal polevat kindlaid andmeid, ei saa ta Vesti Dnja paberväljaande sulgemist kinnitada ega ümber lükata, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Sisuliselt pole see väga loogiline, aga kui see siiski nii läheb, on tegemist majandusliku olukorraga,” pareeris Lausing, soovitades infot küsida Jüri Vilmsi sihtasutuse praeguselt juhilt Elmar Sepalt.

Paraku ei vastanud Sepp eilse päeva jooksul kordagi Päevalehe kõnedele.

Kuid just keerulisele majanduslikule olukorrale Vesti Dnja paberväljaande sulgemisest rääkivad informeeritud allikad viitavadki. Erinevatel andmetel toob Vesti Dnja väljaandmine igas kuus kahjumit kuni pool miljonit krooni.

Samuti polevat Keskerakonna liidrid tegelikkuses rahul Vesti Dnja sisuga, kuigi ametlikult on nad vastupidist väitnud. Ajelehe liialt radikaalse hoiakuga pole rahul ka paljud Vene ärimehed ning seetõttu sinna reklaami või infot väga kergekäeliselt andma ei kiputa.

Mitmete teiste vene ajalehtede ajakirjanike sõnul kaaluti juba sügisel just nende põhjuste pärast Vesti Dnja peatoimetaja Aleksandr Tšaplõgini väljavahetamist.

Tšaplõgin ütles eile, et ajalehe toimetus teeb oma tööd rahulikult ning võimalikust kinnipanekust pole nad teadlikud. „Nägin just täna meie juhatuse liiget Elmar Seppa ja ta ei öelnud mulle midagi selle kohta,” ütles ta. Tšaplõgin lisas, et reklaamiandjad siiski panevad oma reklaami lehte, vaatamata sellele et hiljuti külastas lehe toimetust kaitsepolitsei.

Erinevalt Tšaplõginist ja Keskerakonnast on nii prokuratuur kui kapo kinnitanud, et läbi otsiti Jüri Vilmsi sihtasutuse raamatupidamine, mis asub juhtumisi tõepoolest samades ruumides lehe toimetusega.

Tarmo Lausing täpsustas siiski veel, et kui ajaleht kinni panna, oleks pidanud seda tegema pool aastat tagasi. „Praegu pole sel mõtet,” viitas Lausing lähenevatele valimistele.

Eesti Päevalehele on siiski teada, et lehe kinnipanekut on Keskerakond kaalunud väga tõsiselt ning arutatud on isegi seda, et kui kinni panna, siis kumb – kas Kesknädal või Vesti Dnja. Viimane on väga oluline venekeelse valija pärast, kuid selle eelistamine Kesknädalale näitaks otsesõnu erakonna sõltuvust vene valijaskonnast.