16. septembril saadetud kirjas teatas ta, et astus Keskerakonda lootuses, et saab aidata kaasa Eestis keskmiste- ja väiketalude hävingu peatamisele.

"Minu ümber kogunes palju tublisid talupidajaid erinevatest valdadest. Korraldasime koos Peeter ja Kersti Ernitsaga nendega kohtumisi, arutasime talupidamise rõõmudest ja muredest. Püüdsime talupidajaid veenda selles,et Keskerakonnaga liitumine ja toetamine on vajalik talude ja maaelu kestmajäämise seisukohalt. Talupidajad tulid suurte lootustega kaasa. Osad nendest astusid Keskerakonda, teine osa lubas jääda igati toetama, juhul kui erakond võtab midagi ette tootmistalude laostumise peatamiseks," kirjutas Jazõkova.

"Tootmistalude omanikud töötasid välja pöördumise Keskerakonna juhatuse poole, kus oli kirjas muuhulgas hulk põhjendatud ettepanekuid. Pöördumine edastati majandusministriga veebruaris Võnnus toimunud üritusel 101 rahvakohtumist. Kuna maaeluminister ei saanud sellest üritusest osa võtta, siis soovisid talupidajad temaga kohtumist talle sobival ajal. Kohtumine maaeluministriga sai toimuma umbes nädal hiljem, kuid see ei andnud mingit lootustandvat tulemust. Pigem jäi kogu asjast mõru maik," lisas Jazõkova.

"Nüüdseks on sellest möödas juba seitse kuud, Keskerakonna juhatusest ei ole vastust ikka veel tulnud ega ühendust võetud. Eile arutasime tootmistalude omanikega olukorda ja nad on kindlalt seda meelt, et ei looda enam Keskerakonna peale. Saan aru, et erakonnal on teised prioriteedid. Kuna olen ka ise talupidaja, siis pean õigeks nendega liitumist, mistõttu lahkun erakonnast," teatas Jazõkova.

Tartumaa piirkonna esimees Peeter Ernits kirjeldas tüli tekitanud kohtumist ka oma Facebooki lehel. Nimelt protesteerisid mõned talunikud, nende seas Jazõkova, välismaise toidukauba sisseveo vastu. Jazõkova võttis ka Ernitsa postituse all sõna.

"Ei ole vaja sisse importida põllusaadusi selleks, et nõrgestada oma maaelu. Kui Euroopa Liit võtab meilt vabaduse ja iseotsustamise õiguse, sunnib meid trahvide ähvardusel tegema asju, mis on meile kahjulikud, siis on kaks võimalust, kas kehtestada ennast ja nõuda enda õigusi vaba riigina või astuda sellest ühendusest välja," kirjutas Jazõkova.

Ernits teatas septembri alguses, et lahkub Keskerakonnast EKRE-sse. 19. septembril rääkis ta Kanal 2 saates "Hommik!", et Keskerakonna Tartumaa piirkonnast on alanud massiline lahkumine.

Jazõkova lahkus EKRE-st 2016. aasta detsembris. Enne oli puhkenud skandaal seoses Keskerakonna ja EKRE kokkuleppega, millega Keskerakond andis salaja 100 000 eurot oma katuserahasid EKRE-le. Järgnenud tüli käigus lahkus Jazõkova EKRE-st.

Aastatel 1994-2014 kuulus Jazõkova Eestimaa Ühendatud Vasakparteisse.