Pärast ebaõnnestunud sisevalimisi selgus, et Savisaare leer on kaks nädalat enne konverentsi Läänemaalt Oudekki Loone toetuseks parteilasi Tartusse smugeldanud.

Algselt räägiti neljast Tartu elanikust: pereliidu juhatuse esimehest Külli Rüütlist, endisest Vasakpartei liikmest Andres Laidveest, Anne-Mari Nõmmest ja Ülle Piilmannist, kuid Aadu Must ütles Delfile möödunud nädalavahetusel, et ületooduid oli kahekohaline arv. Värskemaid andmeid Mustal pole. Täpsemalt teab üle toodud liikmete arvu erakonna büroo. Seda võiks teada ka Tartu piirkonna aseesimees Triin Lukk, kellelt on hiljuti aga andmebaasile ligipääs ära võetud.

"Viimased andmed, mida nägin, näitasid, et inimesed võeti 16. veebruaril Läänemaal liikmeteks (kusjuures vähemalt üks läänemaalane väitis, et tema küll ei teadnud, et tegemist oli tartlastega), ja paari-kolme päevaga olid nad juba Tartusse kantud," sõnas Must. See tähendab, et erakonna liikmeid viidi Tartu piirkonda üle vahetult enne piirkonna koosolekut.

"Mitme soovitajaks olid Oudekki Loone ja Jaanus Karilaid. Ka Nikolai Põdramägi esines seal kellegi soovitajana," rääkis Must, kelle sõnul on erakonna peasekretär Priit Toobal öelnud, et Must on ka ise liikmeid üle toonud. Must on enda sõnul suutnud tuvastada ühe inimese, kelle liikumist sedasi tõlgendada võiks. See on Kirill Orlov.

"Mind ei võetud erakonda 2016. aasta veebruaris nagu neid Läänemaa tegelasi, kes siis ruttu Tartusse üle toodi," rõhutas oma kirjas Orlov, kes 1995. aastal Tartus erakonda võeti ja hiljem Tartumaa piirkonda liikus. "Mind solvab, kui vähem kui kolmeaastase erakonnastaažiga Loone tuleb seletama, kas ma tohin oma vanasse piirkonda kuuluda või ei või."

Musta sõnul levitatakse korduskonverentsi eel tema kohta kõvasti kuulujutte. "Kellele räägitakse, et Must vihkab venelasi, kellele jälle, et ta läheb nagunii Euroopasse mingile kõrgele ametikohale," sõnas Must.

Keskerakonna Tartu piirkonna esimehe kandidaat Oudekki Loone ütles Delfile, et mõned Tartu elanikud pöördusid Jaanus Karilaiu poole, sest tahtsid hakata kiiresti erakonnas tegutsema, aga Tartu piirkonnas ei olnud enam koosolekut tulemas. "Teised millegipärast kartsid, et Aadu Must ei taha neid vastu võtta," väitis Loone.

"Mulle teeb suurt heameelt, et paljud inimesed, kui nad kuulsid, et ma hakkan aktiivselt tegutsema Tartus, soovisid mulle kaasa aidata, meie meeskonda appi tulla," rääkis Loone, miks uusi erakondlasi Tartusse toodi. "See näitab, et tegelikult on inimestel soovi senisest enam tööd teha ning Keskerakond Tartus juhtivaks jõuks viia."

Loone plaanid Tartus: poliitikaseminarid ja linnafestivalid

Ühes asjas on Aadu Must ja Oudekki Loone üht meelt: mõlemad usuvad, et homsel koosolekul tuleb kvoorum kokku. Pole vast ime ka, kuna möödunud korral nõuti 25 protsendi piirkonna liikmete osalemist, kohal oli veidi üle 20 protsendi, kuid homme on kvoorum kümnendik liikmeist.

Loone hinnangul tuleb kümme protsenti liikmetest kindlasti kohale ja arvatavasti ka rohkem. "Soov piirkonna töös kaasa lüüa on viimasel ajal suurenenud. Ma olen vestelnud paljude inimestega oma plaanidest ning saatsin neile kõigile ka kirja plaanidega erakonna arendamiseks."

"Erakond peab olema võimalikult avatud ja abivalmis. Iga erakonna liige peab tundma, et erakond tema eest seisab, kuid samal ajal soovime senisest rohkem kaasa lüüa linna elus. Näiteks plaanime hakata korraldama pidevaid poliitikaseminare, et kõik lihtliikmed saaksid kaasa lüüa just nende poliitiliste otsuste kujundamises, mis neile huvi pakuvad."

"Teiseks soovime Tartu linnas hakata korraldama regulaarselt linnafestivali, mis tooks kokku ettevõtjad ja töötajad, poliitikaarutelud ja laste mängud. Erakond ei pea tegelema ainult kitsalt võimuküsimustega linnas ja riigis, vaid rahuldama ka oma liikmete kultuurilisi ja hariduslikke vajadusi," tutvustas Loone oma plaane.

Oma võidušanssi ei söandanud kumbki kandidaatidest hinnata.