"Olen ettepaneku eest erakonna esimehele ja Tallinna linnapeale väga tänulik," ütles Kaljulaid, kes nõustus enda sõnul kahel põhjusel.

"Esiteks läheb Põhja-Tallinna areng mulle isiklikult väga korda. Sellesse piirkonda on koondunud suur osa Eesti loovettevõtetest, millel on ka arvestatav ekspordipotentsiaal. Selle piirkonna inimeste suhtumine elusse ja ärisse sobib mulle. Teiseks, väljakutse on huvitav — see linnaosa vajab praegu head juhti ja tugevat uut meeskonda, kes teeks linnaosas asjad korda," sõnas Kaljulaid.

Raimond Kaljulaid (34) on Keskerakonna liige 2001. aastast, ta on aastatel 2002-2004 töötanud Tallinna linnapea Edgar Savisaare avalike suhete nõunikuna Tallinna linnavalitsuses ning viimased kümme aastat tegutsenud ettevõtjana reklaami ja -turundusvaldkonnas.

Erakonnas on Kaljulaid viimase ligi viieteist aasta jooksul aidanud juhtida Keskerakonna kõiki üleriigilisi valimiskampaaniaid.

Põhja-Tallinna linnaosa vanema kandidaat tuleb arutlusele 8. märtsil toimuval halduskogu istungil ning 9. märtsil toimuval Tallinna linnavalitsuse istungil.

Tallinna linnavalitsus otsustas 17. veebruaril lahti lasta Põhja-Tallinna linnaosavanema Karin Tammemäe.