"Meie arvates oleks mõistlik fraktsiooni esimeheks valida Erki Savisaar," teatas Keskerakonna parlamendisaadik Peeter Ernits viidates üheksale Keskfraktsiooni liikmele, kes kavatsevad fraktsiooni juhi valimistel Erki Savisaarele oma poolthääle anda.

Keskerakonna juhatuse soosik on aga Kersti Sarapuu. "Mäletatavasti esitas juhatus eelmisel korral fraktsiooni juhi kandidaadiks Jaanus Kariulaiu, aga fraktsioon ei valinud teda, vaid Kadri Simsoni. Pretsedent on täiesti selgelt olemas," meenutab Ernits.

"Et riiki valitseda on vaja kõikide koalitsiooniliikmete hääli. Meil Keskerakonnas on viimase aasta jooksul läinud pinged nii teravaks. On reaalne, et 27st fraktsiooni liikmest kümmekond on nii-öelda erakonna fundamentalistid, kes tegutsevad ja mõtlevad üheskoos," iseloomustas parlamendisaadik Peeter Ernits Keskfraktsiooni savisaarlaste leeri mõned päevad tagasi.

Ernitsa sõnul olid temaga ühel nõul riigikogu Keskfraktsiooni liikmed Heimar Lenk, Marika Tuus-Laul, Olga Ivanova, Oudekki Loone, Viktor Vassiljev, Siret Kotka ning riigikokku suunduv Martin Repinski.

Erki Savisaar Keskfraktsiooni juhina tooks Ernitsa sõnul erakonda kodurahu.

"Kui Erki Savisaar ei saa maaeluministriks, siis peaks ta saama fraktsiooni juhiks, kuna tema nimi tagaks kodurahu. Aga nagu ma kuulsin, ka sellega ei ole arvestatud. Võin kinnitada, et kui Erki Savisaar on nõus sellega, siis vähemalt üheksa saadikut hääletab Savisaare poolt või juhtub sama nagu Tarmo Tammega, kes sai toona vist seitse vastuhäält," selgitas Ernits "Ringvaates", vahendab ERRi uudisteportaal.

Keskerakonna juhatus kinnitas eilsel koosolekul erakonna esimehe, peaminister Jüri Ratase ettepanekul maaeluministri kandidaadiks praeguse fraktsiooni esimehe Tarmo Tamme ning Keskerakonna fraktsiooni juhi kandidaadiks Kersti Sarapuu.