“Keskerakonna Seenioride kogu juhatus toetab Keskerakonna kongressil Edgar Savisaare kandidatuuri erakonna esimehena, sest tema on üks nendest, kes seisis Eesti riigi taassünni juures 20 aastat tagasi. Keskerakond vajab Savisaare poliitilist kogemust ka tänases keerulises majanduslikus ja poliitilises olukorras. Ebakindlus euroala finantsturgudel ja majanduse loodetust aeglasem taastumine nõuavad ka Eestis tarku, kogu rahva toimetulekut suunavaid otsuseid, mis eeldavad poliitilist elukogemust,” seisab avalduses teatas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

“Eesti Keskerakond on erakond, kes on alati muret kandnud ka nende pärast, kelle majanduslik olukord on raskem. Kuna pensionid ja palgad ei ole vahepealsetel aastatel tõusnud, süveneb vaesus ja ligi kolmandik lastega peredest, pensionäridest ja puuetega inimestest elab allpool vaesuspiiri. Erakonna esimees Edgar Savisaar on korduvalt nendel teemadel sõna võtnud ja pensionide tõusu eest jõuliselt võidelnud. Parimaks näiteks on Tallinnas kehtestatud 1200 kroonine (76,69 eurot) pensionilisa, mis on eakatele suureks abiks tänases majanduslikus olukorras.”

“Juhatuses soovime näha tragisid ja aktiivseid noorema põlvkonna poliitikud ning neid, kes tahavad ja suudavad mõista ka vanema põlvkonna muresid.” Seenioride kogu kandidaadid juhatuse liikmeteks on Jüri Ratas, Kadri Simson, Mailis Reps, Viktor Vassiljev, Ester Tuiksoo, Aivar Riisalu, Arvo Sarapuu, Kalev Kallo ja Toomas Varek.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Kalle Klandorf ja revisjonikomisjoni liikmekandidaadiks Tallinna Linnavolikogu liige Enn-Toivo Annuk.

Eesti Keskerakonna XIII kongress toimub 27. augustil Tallinnas Nokia kontserdimajas.