Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk, kes küll ise riigikogusse ei kuulu, lausus Delfile, et laias laastus seisneb riigikogu liikmete töö suvekuudel samades asjades kui ülejäänud aastal, ainsaks erandiks on korraliste istungite mittetoimumine.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed osalevad tema sõnul suvisel istungivabal perioodil üle Eesti erinevatel üritustel. "Regulaarselt jätkab tööd riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon, millel lasub ettevalmistus nii Hispaania pankade abipaketi kui ka Eesti osalemisel ESMis ettevalmistamine," tõi ta näiteks.

Mitmeid riigikogu liikmeid viib komisjoni või parlamendirühma töö ka välismaale. Samuti toimub suvekuudel erinevaid rahvusvaheliste organisatsioonide nõupidamisi ja istungeid. "Juunikuus võtsid paljud keskfraktsiooni liikmed osa koolide lõpuaktustest oma valimispiirkonnas. Samuti osaleti juunis üle Eesti Võidupüha tähistamise üritustel," loetles Pukk järjest toimuvaid sündmuseid.

Lisaks kirjutavad Keskerakonna fraktsiooni liikmed arvamusartikleid nii kohalikele kui ka üleriigilistele meediaväljaannetele ning on kättesaadavad eri teemade kommenteerimiseks. Mitmed saadikud on osalenud ka tele- ja raadiosaadetes. "Kindlasti tasub olla tähelepanelik laatadel, küla- ja suvepäevadel jne – seesugustel üritustel võib kindlasti keskerakondlastest riigikogulasi kohata," lubas Pukk.

Ta loetles ka rea töiseid üritusi, kus keskerakondlased on osalenud. Balti Assamblee delegatsiooni asejuht Aadu Must osales Hollandis Beneluxi parlamendi suveistungil ning Balti Assamblee presiidiumi istungil. Euroopa Nõukogu liberite grupi peasekretär Mailis Reps osales Strasbourg’is ENPA 2012. aasta III osaistungi töös.

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas, kes omal ajal algatas Euroopa Rohelise pealinna idee, osales Hispaanias Euroopa Rohelise pealinna tiitli väljakuulutamise üritusel. Eesti-Belgia parlamendirühma liige Ester Tuiksoo osales Brüsselis Flandria parlamendi esimehe kutsel kohtumistel sealses parlamendis ning Genfis ja Antverpenis.

Riigikogu OSCE PA delegatsiooni liige Olga Sõtnik osales Monacos OSCE parlamentaarse assamblee 21. istungjärgul. Vladimir Velman osales väliskomisjoni kohtumistel Vene Föderatsiooni väliskomisjoniga. Eesti-Türgi parlamendirühma juht Kadri Simson esines avakõnega Türgis Euroopa Liidu ja Türgi parlamendi ühisprojekti üritusel.

"Saadikud on teadlikud, et suvel tuleb ilmselt olla valmis ka erakorralisteks istungiteks ESMi teemal,"  kinnitas  Pukk.