Raportis avaldatud kirjast selgub, et Jakuninit pahandas Kallase väljaütlemine, mille kohaselt on Venemaa Raudtee juhil pärast skandaali puhkemist edaspidi väga raske suhelda oma kolleegidega Ida-Euroopas, vahendas BNS.

"Ma ei varja teie kui inimese eest, kellesse ma olen suhtunud esimesest kohtumisest alates austuse ja usaldusega, et ma ei oodanud sellist reaktsiooni minu hea sõbra Edgar Savisaare vastu suunatud väljamõeldud, kuid hästi organiseeritud kampaaniale," seisab Keskerakonna komisjoni raportis avaldatud kirjas, mille all on Jakunini nimi.

Jakunin märkis, et ta hoidus teadlikult skandaali kommenteerimast, kuid Kallase esinemine Kuku raadios sundis teda meelt muutma.

Ta meenutas pronkssõduri monumendi teisaldamist Tallinna kesklinnast 2007. aasta aprillis ja tõdes, et on alati olnud selle vastu. Jakunini sõnul pöördus ta siis isiklikult selles küsimuses kirjaga peaminister Andrus Ansipi poole. Jakunini väitel solvas Eesti valitsuse tegevus fašismivastase sümboli teisaldamisel sügavalt miljonite inimeste tundeid kogu maailmas ning seda ka eesti ja vene rahva hulgas, kuid see ei rikkunud Venemaa ja teiste riikide raudtee-ettevõtete professionaalseid suhteid.

"See on ka minu vastus teie sõnadele, et pärast skandaali on mul raske suhelda kolleegidega Ida-Euroopas," seisab Jakunini nime kandvas kirjas.

Lisaks Kallasele on Jakunini kiri adresseeritud ka Eesti Raudtee juhile Kaido Simmermannile, Leedu Raudtee juhule Stasys Dailydkale, Läti Raudtee juhile Ugis Magonisele ja Keskerakonna esimehele Edgar Savisaarele.

Rahastamisskandaali uurimiseks moodustatud Keskerakonna "tõekomisjon" soovitas neljapäeval avalikustatud raportis erakonna esimehel Edgar Savisaarel pöörduda oma au ja väärikuse kaitseks kohtusse, samuti anda kohtusse ajaleht Postimees.