Keskerakonna Saaremaa piirkonna juhatus tegi eile avalduse, milles leiab, et erakonna esimees Edgar Savisaar peaks rahaskandaali pärast pöörduma kohtusse ja kuni menetluse lõpuni parteijuhi volitused peatama.

Sellele järgnes kümemkond teadet, mis kinnitavad, et ülejäänud piirkonnad toetavad üksmeelselt Savisaare jätkamist. Eilsete pressiteadete kohaselt toetavad Savisaare jätkamist parteijuhi kohal Lääne-Virumaa, Tartumaa, Raplamaa, Pärnumaa, Viljandimaa ja Tallinna piirkonna keskerakondlased, kes taunivad jõustruktuuride kaasamist päevapoliitikasse.

Täna hommikul teatas Keskerakonna pressiesindaja, et Savisaart toetavad ka Ida-Virumaa ja Saaremaa keskerakondlased. Ida-Viru keskerakondlased peavad ebaeetiliseks ning ebasündsaks president Toomas Hendrik Ilvese demokraatiale mittevastavaid väljaütlemisi oma teleintervjuus, mis on tekitanud ebatervislikke arusaamu Eesti Vabariigist kui õigusriigist.

"Valitsusparteid teevad meeleheitlikke samme, et võimust kinni hoida ning ei pelga selleks kasutada ka riigiorganite ja elanike survestamist ning välja võetakse käepärane "vene kaart". Selline teguviis näitab vaid Keskerakonna tugevust ja konkurentide nõrkust valimiste eel", selgitas piirkonna juhatus.

Keskerakonna Harjumaa piirkonna esimees Värner Lootsmanni hinnangul kiirustatakse Edgar Savisaart süüdi mõistma ilma, et fakte ja tõendeid oleks avalikkuse ette toodud.

Tallinna keskerakondlased mõistavad hukka eriteenistuse kasutamise relvana poliitilises võitluses ning katsed oponendid hirmu- ja jälitusõhkkonda luues hävitada.

Tartumaa keskerakondlased kinnitasid eile oma toetusteates samuti Savisaarele usaldust ning teatasid, et valitsus on kaasanud kapo Keskerakonna-vastasesse laimukampaaniasse ja nõiajahti. Tartu linnavolikogu esimees, Keskerakonna Tartu piirkonna juht Aadu Must ütles, et mingi avalduse vastuvõtmist erakonna esimehe Edgar Savisaare ümber puhkenud skandaali asjus ei ole piirkonna juhatus kavandanud.

Eile Kuressaares toimunud Keskerakonna Saaremaa piirkonna konverentsil toetasid 80 osavõtnud Keskerakonna lihtliiget, erinevalt juhatusest, Savisaare jätkamist Keskerakonna esimehena. Konverentsile sõitis kohale ka Edgar Savisaar ise.