„Ma leian, et mul on selleks aeg küps, olen selles vanuses, kui mujal maailmas ikka minnakse alles riigiasju ajama,” põhjendas Toots Delfile oma otsust riigikogu valimistel kandideerida. „Ma olen juba pika töömeheelu ära elanud, 23 aastat sise- ja julgeolekurorganites ning 21 aastat äris. Ma leian, et on õige aeg oma teadmistega riigikokku minna, kui see õnnestub,” lisas ta.

Tootsi kinnitusel käisid teda nii-öelda värbamas peaaegu kõik peale sotsiaaldemokraatide. Keskerakonna kasuks mõjutas Tootsi sõnul otsustama see, mida partei Jüri Ratase juhtimisel kahe aasta jooksul läbi on teinud. „Kuidas ta Narvas käitus nende parteilastega, kes läksid nagu viltust teed pidi, see oli mulle väga suureks tõestuseks,” rääkis Toots.

Jüri Ratast tunneb Toots enda sõnul ja juba tema isa Rein Ratase kaudu ligi 30 aastat, sest omal ajal oli Rein Ratas keskkonnaministeeriumi ja Toots samal ajal siseministeeriumi kantsler. „Sellest ajast ma olen jälginud seda Jüri elukäiku ja ütleme, et mulle ta meeldib oma rahuliku meele ja analüüsivõimega,” sõnas Toots.

Tartuga seob Tootsi tõsiasi, et ta on sündinud Tartus ning elab viimased kolm ja pool aastat samuti poole ajast Tartus. Samuti on Tartust pärit tema abikaasa ja ka nende laps sündis Tartus. „Põhielukoht on Tartus ikkagi,” märkis Toots.

Küsimusele, kas ta kavatseb mingi hetk ka Keskerakonnaga liituda, vastas Toots, et keskendub kõigepealt valimistele ja otsustab alles seejärel, kas soovib ka erakonda astuda. „Võtan tõsiselt kandideerimist ja minu stiil on see, et ma tahan väga palju rahvaga kohtuda -rääkida. Tulemused tulevad 3. märtsil, siis saab edasi rääkida,” ütles Toots.