Kuusik, kes on Keskerakonna liige olnud 10 aastat, avaldas sotsiaalmeedias rahulolematust selle üle, et neli erakonna riigikogu liiget hääletas kooseluseaduse poolt. Muuseas kirjutas Kuusik, et kahte poolhääletajat - Lauri Laasit ja Priit Toobalit - aitab riigikogust ehk eemaldada Kaitsepolitsei, kuna Toobal ja Laasi kallutasid erakonna endist liiget Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummi (SDE) meilikontole ja edastama neile seal olevad e-kirjad.

"Viimasel ajal Eesti Vabariigis toimuv ei lase niisama rahulikult pealt vaadata. Peale kooseluseaduse jõustamist tundsin ma suurt pettumust meie valitute suhtes. Avaldasin oma nördimust ka Facebooki seinal sõnadega: "Eesti ühiskond jätkas oma allakäiguteed nende kõrgepalgaliste riigihävitajate otsuse näol! Mul on häbi, et poolt hääletajatest neli kuuluvad Keskerakonda (Laasi, Toobal ja Sõtnik). Kahte esimest ehk aitab KAPO likvideerida, kuid kurb on, et nende nelja seas on ka Keskerakonna nn. peaministrikandidaat Kadri Simson. Minu jaoks on mees ja on naine, koos on nemad paar ja nende suurim armastuse näitaja on abielu ning selles sündinud laps. Ülejäänu on väärastunud ja ühiskonda hävitav kooslus," edastas Kuusik Delfile.

Kuusiku kinnitusel sai ta seepeale ähvarduse Lauri Laasilt.

"Mõne tunni möödudes kirjutas Riigikogu liige Lauri Laasi Facebooki mulle isikliku ähvarduse: "Sina rott, sinu "likvideerimisega" tegelen personaalselt järgmisel nädalal. Kloun."

Kuusik tegi Laasi ähvarduse peale avalduse politseisse.

"Loomulikult tegin avalduse. Kui nii tähtis mees nagu Lauri Laasi, kes on riigikogu liikmena ehk vabariigi 150 mõjukaima inimese seas, mind ähvardab, siis ma pean loomulikult neid sõnu tõsiselt võtma," rääkis Kuusik.

Keskerakond ei võtnud midagi ette Lauri Laasi vastu, vaid viskas erakonna juhatuse tasandil välja Kuusiku.

"Rääkisime eelmisel reedel Tartu piirkonna esimehe Aadu Mustaga, ta soovitas minul vabandada või see postitus kustutada, mida ma ei teinud. On tõsi, et minu sõnakasutusel võis juures olla ülereageerimine. Kuid see, et Lauri Laasi ja Priit Toobal on täna kohtus ja nende vastased tõendid saadi KAPO käest, on ju fakt. Seda ma pidasingi silmas, kui kirjutasin, et KAPO aitab neid likvideerida – see on selles mõttes vett pidav, et aitab riigikogust likvideerida," seletas Kuusik.

Kuusiku sõnul ei antud talle võimalust ennast erakonna juhatuse ees kaitsta.

"Kuigi minu ainus nõudmine pärast Mustaga jutuajamist oli, et mind kohale kutsutaks istungile, kus mu väljaarvamist arutatakse, tehti see otsus siiski minu selja taga pühapäeval ära. Nördima paneb see, et keegi isegi ei küsinud minu käest mitte midagi. Ma teadsin, et juhatus toimub, kuid mis kell ja kus, seda ma ei teadnud. Ma ei eeldanud seda, et erakonna 23. sünnipäeval selline protsess ära tehakse," rääkis Kuusik.

Kuusiku sõnul on tal palju varasemaid kogemusi ebademokraatlike protsessidega Keskerakonnas, kuid ta ei soovinud nendest hetkel kõneleda. Koos Kuusikuga lahkus erakonnast üle 20 inimese.