Vakra sõnas BNS-ile, et arutelud erinevate inimestega käivad igapäevaselt nii erakonna sees kui väljaspool erakonda eesmärgiga leida ühine terviklik lahendus.

„Üritame märtsi lõpu ja aprilli esimese nädala jooksul ühise otsuse teha. Oleme kokku leppinud, et võimalike lahkujate või jääjatega töötame edasi meeskonnana,“ ütles ta. „Selle osaga fraktsioonist, kes arvab, et erakond vajaks muutusi ning kes on teinud ka konkreetseid ettepanekuid ja neid üritanud läbi viia, istume omavahel korduvalt maha ja vaatame üksipulgi erinevad mõtted läbi.“

Vakra tunnistas, et üks mõte paljude seas on ka uue erakonna loomise idee.

„Arutame läbi kõik ideed, mis kellelgi pähe tulevad. Loomulikult on üks neist väljakäidud mõtetest, kas Eesti ühiskond vajaks uut erakonda, aga see on olnud üks idee paljudest,“ selgitas ta. „Oleme võtnud valge paberi, kuhu ühele poole pannud mõtted ja eesmärgid, milleks keegi poliitikasse on tulnud, ja teisele poole kõikvõimalikud lahendused. Nende hulgas on olnud ka uue erakonna mõte.“

Esmaspäeval kogunenud Keskerakonna juhatus otsustas toetada aukohtu otsust arvata erakonnast välja riigikogu liige Kalle Laanet.

BNS-ile teadaolevalt hääletasid juhatuses Laaneti väljaviskamise poolt Edgar Savisaar, Enn Eesmaa, Kalev Kallo, Aadu Must, Toomas Vitsut, Priit Toobal, Jaanus Riibe, Marika Tuus-Laul ning Ester Tuiksoo. Laaneti väljaviskamise vastu olid Kadri Simson, Aivar Riisalu, Deniss Boroditš, Rein Ratas ning Ain Seppik. Erapooletuks jäid Mailis Reps ja Peeter Võsa.

Rainer Vakra sai juhatuselt noomituse. Juhatus otsustas määrata Rainer Vakra mentoriks Keskerakonna juhatuse liikme Kalev Kallo.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed Laanet ja Vakra on viimasel ajal avalikult ja korduvalt kritiseerinud mitmesse skandaali sattunud Keskerakonna juhtimisstiili. Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles 3. märtsil toimunud Keskerakonna volikogul, et Kalle Laanet ja Rainer Vakra on läinud Keskerakonna sisetülides selgelt üle piiri.

Pärast esmaspäevast Keskerakonna juhatuse otsust visata erakonnast välja Kalle Laanet, on otsustanud erakonnast lahkuda ka endine siseminister Ain Seppik. Keskerakondlasest europarlamendi saadik Siiri Oviir ütles teisipäeval rahvusringhäälingu uudisteportaalile, et ka tema kaalub erakonnast lahkumist.