"Nimedest ma rääkida ei saa, kuna mul oleks siis tarvis tõestust, kuid seda mul ei ole. Mul on vaid see, kuidas ma oma silmaga nägin, et kellelegi toodi rahapakid sinna laulale ning et keegi pidi need kellelegi annetama," rääkis Kaselo ning lisas, et nimetatud juhtumid leidsid aset 2007. aastal. "Mäletan mitut juhtumit," ütles Kaselo.

Inimesi, kes selliseid pakke pidid laiali jaotama, oli Kaselo väitel päris märkimisväärne hulk ning tegemist oli inimestega erakonna esimehe Edgar Savisaare lähikonnast.

Kaselo sõnutsi tegid ettevõtted tema teada tihti annetusi mustalt, kuna ei tahtnud oma nime konkreetsete parteidega seostada ning soovisid selle eest vastu saada näiteks võitu riigihangete konkursil.

"Lisaksin veel ka seda, et tihti see raha, ma arvan, ei jõudnudki üldse erakonna arvele ning läks siis kas kuhugi Šveitsi pangaarvele või kes teab kuhu. Eks sellega pikendati enda pensionipõlve sageli," ütles Kaselo.

Miks Kaselo aga toona, 2007. aastal probleemile tähelepanu ei juhtinud? "Kui ma toona oleks läinud kuskile kaebama, siis oleks mind lihtsalt lolliks tehtud ja küsitud, et kus on tõendid. Oleks öeldud, et ma olen mingi kibestunud inimene, kes ei saanud näiteks Tartu piirkonna esimeheks jne /.../ eks praegugi juba kirjutatakse artikleid, kus ma olen saamatu või mingi kapo mõjuagent, et see on tüüpiline. Meil olid vanasti "ajuhiiglased", kes konkreetselt sellise mustamisülesande said. Näiteks Sven Mikseriga tehti ka nii," rääkis Kaselo.

Endise keskerakondlase sõnul tegeles ta isegi omal ajal käsu peale tihti näiteks internetis kommenteerimisega. "Selle kohta sai tegelt öeldud ka, et selle ei ole mõtet, aga keegi ei kuulanud. Eks see partei ole nagu sõjavägi mõnes mõttes," arvas Kaselo.

Kuigi oma nime all selliste paljastustega väljatulemine on Kaselo arvates suhteliselt riskantne, siis leidis mees, et see on vajalik. "Ütlen ausalt, tõendeid mul ei ole, kuna ei käinud makk taskus ringi. Inimesed saavad mind kas uskuda või mitte uskuda, nende enda asi," ütles Kaselo, kuid lisas, et kui prokuratuur või muu uurimisasutus peaks asja siiski uurima hakkama ja temalt konkreetseid nimesid küsima, siis ta need loomulikult ka neile ütleb.

"Selline see praktika meil erakonnas oli muidu jah. Ma tegelt loodan, et näiteks Ivo Parbus ennast erakonna ees ohvriks ei toonud. Ma üldse ei imestaks, kui tema partei eest kinni istub. Muidugi ehk hindab partei esimees teda hiljem vääriliselt, kes teab," lisas Kaselo lõpetuseks.