1. Europarlamendi valimisnimekirjade muutmine kinnisteks 2006. aastal. Mõlema erakonna tagatoad tahtsid oma võimu suurendada, tulemuseks oli aga hoopis Indrek Tarandi triumf 2009. aasta Euroopa Parlamendi valimistel.

2. Jõksi mahahääletamine. President tegi aastal 2007 ettepaneku nimetada Allar Jõks ametisse uueks ametiajaks õiguskantsleriks. Toona hääletasid koalitsioonis olev Reformierakond ja opositsiooni kuuluv Keskerakond Jõksi kandidatuuri maha. Õiguskantslerina pööras Allar Jõks palju tähelepanu erakondade rahastamisele.

3. Kurikuulus nn OÜ Tamme Auto seadus 2008. aastal. 2008. aastal kinkisid opositsioonierakond Keskerakond ja koalitsioonierakond Reformierakond kurikuulsa seadusmuudatusega OÜ-le Tamme Auto õiguse kaevandada 0,5 miljonit tonni põlevkivi ja teenida suurt tulu. Toonane riigikogu liige Hannes Rumm kirjutas kurikuulsas hääletusest ka oma blogis.

4. Berlusconi eelnõu – Keskerakond algatas parlamendis nn Berlusconi eenõu, mis pööraks peapeale senise õigusmõistmise ja seoks prokuratuuri käed. Reformierakond pidas eelnõud vajalikuks. Nii peaminister Andrus Ansip kui ka põhiseaduskomisjoni esimees kritiseerisid prokuratuuri ning toetasid eelnõuga edasi minekut.

Peaminister Andrus Ansip: “Teate, halb on see, kui diskussioon tapetakse sildistamisega. Kui eelnõule antakse hävitav hinnang ja öeldakse, et see on Berlusconi eelnõu ja Berlusconi on ju iseendast mõistetavalt paha. Järelikult seal ei ole mingisugust iva. Ma soovitaksin võtta selle nõndanimetatud Berlusconi eelnõu, lugeda hoolikalt läbi ja vaadata, mis seal on tõepoolest head, vajalikku ja kasulikku ning mis on tõepoolest kõrvaleheitmist väärt."

5. Jüri Ratase hääletamine riigikogu aseesimeheks Reformierakonna häältega märtsis 2013. Sotsiaaldemokraadid esitasid tollal riigikogu üheks aseesimehe kandidaadiks Eiki Nestori, kes tahtis endale seni keskerakondlane Jüri Ratasele kuulunud aseesimehe kohta. Nimelt oli Keskerakond enne seda kaotanud viis saadikut ja sotsidel tekkis lootus saada Keskerakonnast rohkem hääli. Sotsiaaldemokraatide tõusnud toetuse pärast mures reformierakondlased andsid osa oma hääli Ratasele, et sotsid ei saaks üht punktivõitu.

6) Õlleaktsiisi tõusu takistamine 2014 suvel. SDE ja IRL tahtsid õlle aktsiisi senisest kiiremalt tõsta. Reformierakond on õlletootjate ja viinatootjate tülis olnud pikalt õlletootjate poolel ja koos Keskerakonnaga lasti see plaan põhja.

7. Peaprokuröri ametissenimetamise takistamine 2014 sügisel. Homme toimub riigikogu õiguskomisjoni istung, kus otsustatakse, kas toetada Lavly Perlingit riigi peaprokuröri ametisse. Paljud keskerakondlased ja reformierakondlased on viimasel ajal sattunud uurimisorganite huviorbiiti ja koos sellega on mõlemas erakonnas kasvanud soov prokuratuur "kontrolli alla saada", nagu ütles selle kohta Igor Gräzin (RE).