"Majanduskriis Eestis süveneb kiireneva tempoga. Samas on Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning sotsiaaldemokraatide koalitsioonivalitsus üpris vaevatud ja väsinud, suutes kokku leppida vaid kõrbevates kärbetes. Valitsust juhtiv Reformierakond ei suuda teha midagi, et kavandada kriisist väljatuleku reaalset teed, sest kogu aur on kulunud hämamisele ja eneseõigustamisele," teatasid Keskerakonna eakad.

"Reformaritele üdini lojaalsed sotsid aga lausa petavad rahvast. Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees, sotsiaaldemokraat Heljo Pikhof teatas jaanuari kuu lõpu pool Tartu Postimehele antud intervjuus, et tänavu tõuseb pension hinnanguliselt 14 protsenti, mis tähendab keskmiselt 600-700 krooni lisa. Aga võta näpust, Pikhof lihtsalt valetas avalikkusele," seisab pressiteates.

"Sotsist rahandusminister Ivari Padar sõdib usinasti teatud kaubagruppide (sh ravimite ja kultuuriürituste) vähendatud käibemaksu määrade vastu, sest see ei olevat majanduspoliitiliselt õige. Sotsiaaldemokraatide esimehe poliitikas ei leidu seega sotsiaaldemokraatia raasugi.

Tõdeme, et praegune valitsus on sisuliselt teovõimetu, mille tõttu eeskätt ja kõige enam kannatavad nõrgemad inimrühmad - lapsed, vanurid, haiged ja töötud. Seetõttu pöördume Eesti Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare poole palvega kutsuda kokku laiapõhjaline asjatundjate nõukoda, kuhu kuuluksid parimad majandusteadlased, sotsioloogid ning ettevõtjad. Nõukoja ainukeseks ülesandeks oleks Eesti Vabariigi kriisist väljatuleku kava koostamine."