9. juulil jõudis meediaväljaannete postkastidesse pressiteade sellest, kuidas Keskerakonna Viljandimaa piirkond esitas üksmeelse otsusega esimehe kohale praeguse esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare. Rahnel, kes augusti alguses koos teiste mõjukate Viljandimaa keskerakondlastega Jüri Ratase toetusavaldusele alla kirjutas, ütles, et Savisaare esimehe kohale esitamise taga on puhtalt piirkonna juhatuse esimehe Helmut Hallemaa ja aseesimehe, Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali omavoli.

Hallemaa ütles Delfile, et Viljandimaa piirkond otsustas üksmeelselt toetada erakonna esimehe kohale Edgar Savisaart juba siis kui Jüri Ratas ei olnud kandidaadina välja tulnud. "Tol hetkel ei olnud Ratas oma seisukohta öelnud, et ta üldse kandideerib. Samas olime ja oleme selgelt seda meelt, et üks korralik valimine oleks rohkemate kandidaatidega," ütles Hallemaa Delfile.

Hallemaa kinnitas, et Savisaare esimehe kandidaadiks esitamise poolt hääletasid piirkonna juhatuses ka Ratase toetusavaldusele alla kirjutanud Keskerakonna asutajaliige Peeter Rahnel ja Keskerakonna Võhma osakonna esimees Aare Järvik.

Mõni päev pärast otsust jõudis Rahneli sõnul Viljandimaa keskerakondlaste postkastidesse ka Hallemaa saadetud, kuid Priit Toobali käe alt läbi käinud juhatuse koosoleku protokoll. Siinkohal tsiteerib Rahnel Hallemaa tsitaati protokollist: "Olen rääkinud kõigi teiega, ehk kõigi Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juhatuse liikmetega. Meie kõigi ühine arvamus on, et meie kandidaat Eesti Keskerakonna esimehe kohale on praegune erakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Savisaar on kindlasti tugev juht ja erakonna arendamisse tohutult andnud mees."

Rahnel ütles Delfile, et talle ei meenu, et oleks üldse mingit kandidaati üles seatud, küll oli juttu sellest, et Keskerakonnale oleks parem, kui valimistel, kui esimehe valimistel oleks kandidaate rohkem, kui üks. "Savisaar on kindlasti tugev juht ja erakonna arendamisse tohutult andnud mees, aga see, et Helmut Hallemaa on rääkinud meie kõigiga ja et meie kõigi ühine arvamus on, et meie kandidaat on Savisaar, on pehmelt öeldes ebatäpne," sõnas Rahnel.

"Mina teen küll ettepaneku, et meil oleks audiosalvestis selle kohta, mida keegi ütleb. Ei ole võimalik, et niivõrd tähtsate arutelude juures niivõrd erinevalt asjadest aru saadakse," märkis Rahnel.

"Ma olen asutaja liige ja ma leian, et igas erakonnas peaksid asjaajamised ja kogu selline organisatsiooniline töö olema väga rangelt korrektne," lisas Rahnel.

Kalev Kallo: kinnitan, et Viljandimaa piirkonna juhatus esitas kandidaadiks Savisaare

Keskerakonna pressiesindaja teatel imestab Keskerakonna volikogu esimees ja Viljandimaa piirkonna kuraator Kalev Kallo Peeter Rahneli avalduse üle ning kinnitab, et 8. juulil toimunud koosolekul seati esimehe kandidaadina üles Edgar Savisaar.

“Rahneli avaldus on tõepoolest üllatav – viibisin ise tollel koosolekul kohal ning võin kinnitada, et Viljandimaa piirkonna juhatus otsustas kongressiks toetada esimehe kandidaadi kohale Edgar Savisaart,” selgitas Kallo, “esitati üks kandidaat ning kellelgi polnud sellele vastuväiteid.”

“Mind hämmastab, et Jüri Ratase poolehoidjad on hakanud kasutama seesuguseid kampaaniavõtteid,” lõpetas Kallo.