„Peatamise otsus on tehtud soovist mitte suurendada sihtasutuse võlakoormust nii riigi kui töötajate ees," ütles Sepp toimetustele saadetud pressiteates. „Juhatus ei usu meedia reklaamituru kiiret kasvu ega ka majanduskriisi leevendumist Eesti vabariigis. Soovime meie koostööpartneritelt ja kolleegidelt mõistmist ja leebet suhtumist meie otsusesse."

Sepp ütles, et viimased pool aastat on Jüri Vilmsi sihtasutusele olnud erakordselt raske aeg.

„Oleme olnud pidevate poliitiliste ja ajakirjanduslike rünnakute objektiks, samuti on viimasel kuul algatatud kriminaaluurimine SA tegevuse suhtes, mis on raskendanud igapäevase normaalse töörütmi," selgitas Sepp.

„Samuti tuleb tunnistada, et viimaste aegade sügavaim majanduskriis riigis ei ole jätnud puutumata ka ajalehte "Vesti". Ajalehtede reklaamituru järsk langus on otseselt mõjutanud ka meid. Tänased reklaamitulud on palju väiksemad kui isegi pool aastat tagasi, rääkimata aegadest aasta ja enam tagasi."

„Keskerakonna liikmena ei näe ma võimalust, et Kesknädal kinni pannakse," väitis vaid  nädal tagasi Vesti Dnjad ja Kesknädalat välja andva Jüri Vilmsi sihtasutuse endine juhatuse esimees Tarmo Lausing.

Kaitsepolitsei kahtlustab Jüri Vilmsi sihtkapitali pistisvõtmises ning on läbi otsinud ka ajalehe Vesti Dnja toimetuse.