Tänases (26. oktoobri - toim.) numbris alustatakse Savisaare teemadel kirjutamist juba esikaanel, kus ilutseb lugu volikogulastest, kes tahavad Savisaare linnapea kohalt kriminaaluurimise ajaks tagandamise juhtumi riigikohtusse viia.

Põhjendustena tuuakse välja Savisaare advokaatide pidevalt korratud mantra, et tegemist on volikogu arvates ebaproportsionaalse meetmega, mis ei ole põhiseaduse mõttega kooskõlas. Seega leiavad keskerakondlastest volikogulased, et küsimust peaks arutama kõrgeim kohtuinstants.

Tõeline Savisaare kiitmine läheb aga lahti arvamuslehekülgedel, kus Oudekki Loone ning erakonna liige Toomas Paur on mõlemad kirjutanud Savisaare vajalikkusest.

"Edgar Savisaar on tugevam isiksus kui ükskõik kes teine praeguses Eesti poliitikas. Ta suudab selgelt sõnastada visiooni Eesti tulevikuks, niisuguse, mis väga paljudes inimestes vastu kõlab," kirjutab Loone oma arvamusloos pealkirjaga "Vabadus kehtigu kõigele". Lisaks peab keskerakondlane maha veel pika tiraadi teemal, et Savisaar ei karda võidelda ja et ta esindavat ühiskonna julgemat poolt.

Oudekki Loonele sekundeerib allpool asuvas arvamusloos erakonna liige Toomas Paur, kelle kirjatükk nimega "Savisaar on praegu sama vajalik kui taassünni ajal" nõretab keskpartei juhi heroiseerimisest sisuliselt algusest kuni lõpuni. Muide, nii Loone kui ka Pauri kirjutiste alatoon vihjab selgelt, et Savisaart ei suuda praegu Keskerakonna juhikohal keegi asendada.

Loomulikult on lisaks "ekspertidele" antud lehes ruumi ka Savisaarele endale. Nii räägibki artikkel Hundisilmal toimunud riitusest ning märgib, et kohal käis palju rahvast, sealhulgas ka noori peresid, kes kõik tahtsid Savisaarega pilti teha ja tema kätt suruda.

"Elame edasi, ei lähe tagasi," vastas Savisaar lehe küsimusele poliitikast lahkumise kohta. "Ma loodan, et ei jää eluks ajaks ratastooli, varem või hiljem tõusen jälle. 20. augustil ma juba tõusin, aga küll ma ükskord tõusen ja jäängi püsti," rääkis Savisaar.

Lisaks oli Pealinnas lugu Keskerakonna toetusest, mis olevat lehe väitel teistega võrreldes "mäekõrgune".

Savisaare vastaskandidaadi, Keskerakonna uueks juhiks kandideeriva Kadri Simsoni jaoks ei olnud ajalehel ridagi leheruumi jätkunud.