Vares lausus Delfile, et ega eelmistel kohalikel valimistel 2009. aastal ei läinud Keskerakonnal Võrumaal sugugi hästi, mistõttu praegu on tema Võrumaal ainus keskerakondlasest vallavolikogu esimees, vallavanemaid pole aga ühtegi. Järgmistest valimistest ta midagi rõõmsamat ei oodanud.

Keskerakonna juhtkonna kindel eesmärk on ainult erakonna nimekirjades kohalikele valimistele minna. "Kohapeal ei olda seda meelt, elu kohapeal natuke teine," märkis Vares. "Ei ole see erakonna maine nii kõrge. Ei saaks valitud Keskerakonna lipu all," selgitas Vares.

Tema sõnul ei arvata Võrumaal eriti ühestki erakonnast hästi, aga siiski leidis Vares, et Keskerakond võiks oma mainet parandada. "Võibolla peaks riigi tasemel midagi muutma. Peaks suur pööre toimuma, et mainet tõsta," lausus Vares, kes ei varjanud, et suvisel erakonna juhi valimisel toetas ta Jüri Ratast.

Keskerakondlased on Võrumaal demotiveeritud, nentis Vares. Lahjujaid palju pole, ent pole ka juurde tulijaid ja väga paljud ei ole enam erakonna töös aktiivsed, vaid on pigem surnud hinged. Ka see on üks erimeelsus erakonna keskkontoriga, sest Vares eelistaks rohkem aktiivseid liikmeid, ent juhtkond rahuldub ka lihtsalt ühikutega nimekirjas. "Liikmete arv on hästi suur, aga tulemustes see ei kajastu," lausus Vares.

Lisaks kurtis Vares, et kohaliku piirkonna ürituste jaoks erakonna keskkontor raha anda ei taha, küll aga sekkutakse piirkonna tegemistesse.

Varem kuulus Vares Rahvaliitu, ent kui Rahvaliit hääbuma hakkas, läks Keskerakonda üle. Kas ta kahetseb seda? Äkki oleks võinud hoopis sotsiaaldemokraatidega ühineda? "Võibolla tuleb jah kunagi vigade parandus teha. Või muutuda ka passivseks kodanikuks. Lähemal ajal algab otsustamise aeg" nentis Vares.