Varem karated harrastanud Vitsut peab enda sõnul lugu erinevatest võitluskunstidest ning tahab alaliidu eesotsas tõsta spordiala mainet noorte seas, teatas linnavolikogu pressiesindaja.

„Ehkki tegelesin nooruses kaua karatega, vaatan samasuguse huviga ka kikkpoksi, juudo ja taekwondo võistlusi. Hindan idamaiseid võitluskunste kui spordialasid, mis propageerivad vaimu ja füüsise tasakaalu ning ausat võitlust. Just seetõttu kavatsen ka pöörata palju tähelepanu tööle noortega,“ tutvustas värske president oma plaane.

Kikkpoksi liit ühendab kümmet klubi ja ligi 1500 sportlast. Äsjastest saavutustest tõstis Vitsut esile Valeri Kuznetsovi kolmandat kohta 91 kg kaalukategoorias 21.-23. maini Ungaris toimunud maailma karikavõistlustel.

Spordi alaliitudele pole poliitikutega sõbrustamine võõras. Keskerakondlastest juhib näiteks Edgar Savisaar uisuliitu, Evelyn Sepp ujumisliitu ja Vilja Savisaar võrkpalliliitu. Reformierakondlastest on Toomas Savi suusaliidu president ja Peep Aaviksoo seisab korvpalliliidu eesotsas. Keskerakondlane Kalev Kallo on varem vedanud poksiliitu ja oravaparteilane Siim Kallas on olnud jalgrattaliidu juhiks.