"Sotsiaaldemokraatidega on olnud korduvaid kokkusaamisi," rääkis riigikogu keskerakonna fraktsiooni liige Jaanus Karilaid. "Kui Reformierakond ei ole nõus muutuma ja avama valitsusliidu lepet, siis, ma arvan, et sügisel võib näha juba uut võimuliitu juhul, kui Jevgeni Ossinovskil on autoriteeti oma ideid sotsiaaldemokraatide sees lõpule viia."

"Tuleb arvestada, et Keskerakond on täna opositsioonis. /--/ Et igati loogiline, et nad aeg-ajalt selliseid avaldusi teevad," kommenteeris Reformierakonna aseesimees Hanno Pevkur.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatuse liikme Helmen Küti sõnul oleneb kõik sellest, millise hinnangu annavad Reformierakonna ja IRL-i juhid sotsiaaldemokraatide esitatud koalitsioonileppe täiendamise ettepanekutele. Sotsiaaldemokraatide ettepanekuid arutavad Reformierakond ja IRL algaval nädalal, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Politoloog Tõnis Saartsi hinnangul võib valitsusliidu koosseis muutuda alles siis, kui selgub, kas Keskerakonna esimehena jätkab Edgar Savisaar, sest sotside hulgas on palju neid, kelle hinnangul ei tohi minna koalitsiooni Savisaare juhitava Keskerakonnaga.

Eesti Päevalehe artiklis küsis riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Andres Anvelt, kas Reformierakonnal on tahtmist lahendada palgavaesuses inimeste probleeme, ning tõdes et ehk on uue ja vana poliitika vaheline hõõrdumine muutunud ses erakonnas nii talumatuks, et peaministrist on saanud oma vanemate kolleegide pantvang.