Seda otsust toetas salajasel hääletusel 11 juhatuse liiget, kaks jäid erapooletuks, ütles BNS-ile Keskerakonna peasekretär Kadri Must.

Lepikson peab lahkuma ka riigikogu keskfraktsioonist ja Keskerakonna juhatusest, kuhu ta kuulus. Tema koha juhatuses saab Koit Pikaro.

Lepikson on kinnitanud, et riigikogus ta lahkuda ei kavatse, kuigi Keskerakonna infojuht Evelyn Sepa sõnul on olemas kokkulepe, et erakonnast lahkudes lahkutakse ka parlamendist.

Lepiksonile pani väljaheitmise ettepaneku teinud Haabersti piirkond süüks, et ta on ajalehtedes avaldatud artiklitega kahjustanud Keskerakonna mainet.

Ise juhatuse koosolekul osalenud Lepikson on öelnud, et järelikult visati ta välja tõe rääkimise pärast, kuna pole midagi valet väitnud.

Liina Tõnissoni erakonnast välja arvamine teisipäeval arutlusel ei olnud. Must märkis, et see lükkus edasi, kuna Nõmme piirkonna juht Peep Põdder ei saanud arutelul osaleda ega seisukohti põhjendada.

Nõmme piirkond soovis Tõnissoni välja heita, kuna ta seadis üles Peeter Kreitzbergi kandidatuuri riigikogu juhatuse valimistel, kuigi Keskerakonna juhatus oli soovis selle koha anda Enn Eesmaale.

Peeter Kreitzberg on lubanud, et Edgar Savisaart kritiseerivad Keskerakonna poliitikud jäävad ühtseks.