„Peaminister Taavi Rõivase möödunud nädala avaldus, et Eesti majanduse vundament on tugev ja haavatavus vähenenud, kõlab PKC Eesti ja Viru Keemia Grupi planeeritavate suurkoondamiste valguses tõeliselt õõnsana. Olukorras, kus meie majandus seisab sisuliselt paigal ning piirkondlik tööpuudus üha kasvab, ei ole aeg rääkida peenhäälestusest. Me vajame tõsiseid reforme ning valitsust, kes oleks võimeline neid tegema. Peaminister võib ju väita, et üle Eesti on 9000 vaba ametikohta, kuid seesugune vaade on justkui ääremaastumise heakskiitmine, sest tööle saamise nimel peab inimene oma kodupiirkonnast lahkuma,“ sõnas Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Simson lisas, et majanduse arendamine peab muutuma valitsuse esmaseks prioriteediks. Arupärijate hinnangul on valitsusel aeg tulla välja konkreetse tegevuskavaga, mis käsitleks nii Ida-Virumaa tööpuuduse vähendamist kui ka plaane võimaliku saabuva majandussurutisega seoses.

Vabaerakonna fraktsiooni esimehe Andres Herkeli sõnul on olukord ärev, vaadates nii 2015. aasta IV kvartali majandustulemusi ning ka majanduskasvu prognooside alandamist. „Eksperdid räägivad Eesti majanduse struktuuri muutumisest, mille tagajärjel kaob Eestis veel sadu lihtsamaid töökohti. Samas on näha, et tarku töökohti ei ole kuskilt tulemas. Hetkel on täiesti ebaselge, mida kavatseb valitsus ette võtta, et aidata kaasa tasuvate töökohtade loomisele üle Eesti,“ ütles ta.

Lisaks eelpool mainitud teemadele soovivad arupärijad peaministrilt kuulda vastuseid ka küsimustele, mis puudutavad Töötukassa tegevust suurkoondamiste valguses ja Eesti maksukeskkonna potentsiaalset muutmist.