„Meie riiklikkusse pensionisüsteemi on ebavõrdsus sisse kirjutatud. See tuleneb asjaolust, et vanaduspensioni suurus sõltub üha enam sellest, kui palju on konkreetse inimese eest makstud sotsiaalmaksu, ehk siis kui suur on olnud inimese palk. Inimesele, kelle töötasu on suurem, on tagatud ka märksa inimväärsem pension. See aga süvendab omakorda pensionäride kihistumist. Kui praegused pensionid on veel suhteliselt sarnased, siis tulevikus erinevad need mitmeid kordi. Soovime arupärimisega kuulda, millised plaanid ministril seoses pensionitega on,“ lausus Marika Tuus-Laul.

Saadiku hinnangul on väär, et Eestis sisuliselt peetakse inimese tööpanuse näitajaks tema sissetuleku suurust.

„See on ju absurdne. Kui me vaatame näiteks Eesti õpetajate või lasteaednike palku, siis on selge, et need ei suuda konkureerida näiteks IT-sektori töötajate tasudega. Aga kas me tõesti saame vaid palga alusel võrrelda nende panust meie ühiskonda? Loodan, et minister Tsahkna oskab meile öelda, millised plaanid on temal seoses meie pensionisüsteemi probleemidega ning kuidas plaanib ministeerium tänase ebaõiglase olukorra lahendada,“ lõpetas Marika Tuus-Laul.

Keskerakonna hinnangul tuleks pensionisüsteemi kindlasti muuta ja muuta nii, et miinimumi kuni keskmist palka saavate inimeste üks tööaasta hakkaks võrduma ühe pensioniaastaga.