Keskerakonna valimisprogrammi riigikaitse peatükki koostav Aivar Riisalu rääkis ERR-ile, et kõige märgilisemaks mõtteks Keskerakonna valimisprogrammi riigikaitse peatükis on osa, kus räägitakse sõjaväestatud piirivalve taastamisest. Kuid erinevalt EKRE-st ei taha Keskerakond taastada eraldi endist piirivalveametit, vaid ühendades kahe ministeeriumi ressursid ja kasutades ära ajateenijate potentsiaali.

"On otsustatud, et ajateenijate arv peaks suurenema. Selles olukorras võiks kaitsevägi viia läbi ajateenijate sõjalise väljaõppe, aga nende edasine teenistus võiks jätkuda piirikaitse kompaniides siseministeeriumi haldusalas," rääkis Riisalu.

Riisalu selgitas, et juhtimise osa jätaks ta politsei- ja piirivalveametile, aga ajateenijate väljaõpe toimuks reaalselt kahe ministeeriumi koostöös ja ressursiga. "Asi näeks välja nii, et ajateenijad läbivad kaitseväes sõduri baaskursuse. Edasi saavad nad piirikaitselise ettevalmistuse sõjaväepolitsei üksuses, näiteks vahipataljonis. Ja sealt edasi liiguvad nad piiripraktikale."