Keskerakonna peasekretär Priit Toobal lausus küll, et aukohtu otsus Vakra kohta ja Keskerakonna esindamine televisioonis pole kuidagi seotud. "Esiteks pole mina hindaja, kas Vakra visatakse välja, aukohtu otsus pole teada," märkis Toobal, kes käis ka ise eile aukohtus selgitusi andmas seoses Hannes Rummi kirjavahetuse sattumisega tema kätte.

Selle, keda saata erakonda televisiooni esindama, otsustavad Toobali sõnul enamasti fraktsiooni esimees koos erakonna pressisekretäriga. Ta jäi siiski ebalevaks vastates küsimusele, kas Keskerakond oleks valmis samamoodi saatma televisiooni end esindama samuti aukohtusse kaevatud Kalle Laanetit, kelle väljaviskamist Keskerakonnast peetakse tõenäolisemaks kui Vakra väljaviskamist.

Aukohtu menetluses oli eile kaks juhtumit - sotsiaaldemokraat Hannes Rummi erakirjavahetuse sattumise kohta keskerakondlaste Ivor Onksioni ja Toobali kätte ning teiseks erakonna juhi Edgar Savisaare isikliku hukkamõistu pälvinud Rainer Vakra ja Kalle Laaneti küsimus. Nii Laanet kui ka Vakra on viimasel ajal avalikult ja korduvalt kritiseerinud mitmesse skandaali sattunud Keskerakonna juhtimisstiili.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles laupäeval toimunud Keskerakonna volikogul, et Kalle Laanet ja Rainer Vakra on läinud Keskerakonna sisetülides selgelt üle piiri.