Euroopa Parlamendi valimiste tulemused erakondade toetusi eriti ei muutnud. Kui homme toimuksid riigikogu valimised, hääletaks Keskerakonna poolt 33% valijatest, mis on kolme protsendipunkti võrra enam kui mais, vahendavad ERR Uudised.

Aprillis Keskerakonnale populaarseima partei koha loovutanud Reformierakonda toetas juunis nagu ka maikuus 25% valijatest, IRL-i ja sotse võrdselt 14%. Roheliste toetus oli juunis 8% ja Rahvaliidul 2%.

Emori analüütiku Aivar Voogi sõnul on valimiste järgsel kuul valimised võitnud erakonna toetus varasematel kordadel märksa rohkem tõusnud, mis viitab sellele, et seekord nägid nii inimesed kui ka meedia valimiste võitjana hoopis erakondadele vastandunud Indrek Tarandit.

Kui tööpuudus suvekuudel oluliselt ei tõuse ja valitsusliit püsib, ei toimu Voogi hinnangul kogu suve jooksul erakondade toetusreitingutes olulisi muutusi.

Emor küsitles rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellimusel 800 valimisealist kodanikku üle kogu Eesti. Emor esitab andmed vaid neist vastajatest, kel on olemas selge erakondlik eelistus. Juunis ei osanud oma poliitilist eelistust välja tuua 33% vastanutest.