Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles BNS-ile, et presidendi valimistega saab erakond tegelema hakata pärast seda, kui riigikogu valimised on 6. märtsil toimunud ja võimalikud koalitsioonikõnelused peetud. Samas ei välistanud ta ka võimalust, et Keskerakond esitab valimistele oma kandidaadi.

Ilvese seisukohta, et Savisaare juhitud Keskerakonda ei ole võimalik viimaste paljastuste valguses valitsusse kaasata, nimetas Toobal väga demokraatiakaugeks. Tema sõnul peaksid ikkagi valijad otsustama, kes hakkavad Eesti riiki juhtima.

Ilvese jätkamisele presidendina on seni toetust avaldanud Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) riigikogu fraktsiooni aseesimees Andres Herkel ütles BNS-ile, et tema hinnangul on Ilves saanud presidendina väga hästi hakkama. "IRL toetas teda valimistel ka 4,5 aastat tagasi ja isiklikult olen ma küll seisukohal, et ei ole kaalukaid argumente, miks ta poleks presidendina hea," lausus ta.

Herkel märkis samas, et erakond valmistub praegu riigikogu valimisteks ega ole presidendi valimiste suhtes veel seisukohta võtnud. Tema sõnul peaks seda tegema kevadel valitava riigikogu fraktsioon.

Herkel lisas, et kui riigikogu suudaks tuleva aasta augustis presidendi ise valida, mõjutaks see positiivselt protsessi usaldusväärsust. "Õnneks on Eesti seadusandluses mehhanismid, mis tagavad presidendi valimise ka juhul, kui see riigikogus kohe ei õnnestu," ütles ta.

Ilvese jätkamisele avaldas põhimõttelist toetust ka praeguses riigikogus kuue saadikuga esindatud Eestimaa Roheliste esimene eestkõneleja Aleksei Lotman. "Samas pole see erakonna lõplik seisukoht, vaid minu arvamus, mis ühtib sellega, mis on koorunud senistest aruteludest," lausus ta.

Ilves astus viieks aastaks ametisse 2006. aasta 9. oktoobril. Presidendiks valiti ta 345-liikmelises valimiskogus 23. septembril, kui Ilvese poolt hääletas 174 ning tema vastaskandidaati, ekspresident Arnold Rüütlit toetas 162 inimest. Toona olid Ilvese presidendiks valimise poolt Reformierakond, praegune IRL ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond. Rüütli jätkamist pooldasid Keskerakond ja Rahvaliit.