"Riigikogule annab valitsus 2013. aasta riigieelarve üle septembri lõpus, mistõttu on võimalik täpsemaid kommentaare opositsioonil anda alles siis. Selge on aga see, et kui tänased tulud ei võimalda tõsta Eesti riigi seisukohast väga oluliste spetsialistide palkasid, siis tuleb vaadata eelkõige riigieelarve tulude poolt. Seejuures pole mõtet vaadata ühekordseid tulusid nagu dividendid, vaid tuleb otsida võimalusi just maksutulude osas," kinnitas Simson.

Ta on veendunud: "Keskerakond on aastaid rääkinud astmelisest tulumaksust kui potentsiaalsest võimalusest riigieelarve tulude suurendamiseks. Astmeline tulumaks on euroopalik maksusüsteem ning seda toetavad ka teoreetilised seisukohad. Maksevõimelisuse printsiip annab selge aluse, et suurem maksukoormus peabki ühiskonnas langema neile, kelle majanduslik heaolu on suurem. Ühe euro loovutamine on majanduslikult heaolu nautiva perekonna jaoks oluliselt väiksem loovutus kui madalama sissetulekuga perekonna jaoks."

Simsoni kui opositsioonipoliitiku arvates pole valitsuse koostatud riigieelarved juba aastaid arvestanud Eesti inimestega, vaid on seadnud eesmärgiks statistika.

"Madal võlakoormus on küll tore näitaja, kuid sellest pole kasu inimestele, kelle palgakasv on jäänud viimastel aastatel hinnatõusule alla. Väga paljud riigi seisukohast oluliste ametite esindajad pole juba mitmeid aastaid palgatõusu näinud. Seejuures ei ole nende soovid riigieelarve mahtu arvesse võttes sugugi kolossaalsed. Õpetajate palga tõstmine 20 protsendi võrra oleks riigieelarvesse täiendav kulu 34 miljonit eurot. Võrdluseks – käesoleval aastal makstakse ESMi sissemakstava kapitalina kaks osamakset, mis on peaaegu 60 miljonit eurot," lisas ta. "Hinnatõusud on valusalt löönud tasuta sooja koolilõuna pakkumise võimalusi ning ka lastetoetuste tähtsustamiseks on vaja leida lisaraha. Viimase 10 aastaga on elukallidus neid oluliselt pisendanud."

Keskerakondlase sõnul on inimestele jätkuvalt oluline ka kohalike omavalitsuste tasand. "2009. aasta lisaeelarvega kärbiti kohalikele omavalitsustele laekuvat tulumaksu osa. Samuti pole siiani kindlust, et maamaksu kaotamine kompenseeritakse omavalitsustele täies ulatuses," jagus tal kriitikat.