Kohalike omavalitsuste valimisel hääletaks Keskerakonna kandidaadi poolt 26 protsenti küsitletud valimisealistest tallinlastest. Tulemuselt teiseks jäänud Reformierakonda eelistaks 12 protsenti küsitletuist ning Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kaheksa protsenti valijaist. IRLi toetus oli kolm protsenti, teatas Tallinna linn.

Vaid pooltel küsitletud inimestel oli selge valik tehtud. Võrreldes veebruaris tehtud eelmise küsitlusega polnud erakondade populaarsused oluliselt muutunud.

Kohalike valimiste vahelisel ajal on aga enamuse erakondade toetus langenud ning üks suuremaid kaotajaid on just Keskerakond. 2010. aasta novembris tehtud küsitluses toetas Keskerakonda 41 protsenti valijaid ehk Keskerakonna toetusest on kolmandik kadunud. IRLi toetas sel ajal 10 protsenti valijaid ehk IRL on kaotanud 2/3 oma toetusest Tallinnas. Reformierakonna toetus on sisuliselt sama ja sotside oma on õige väheke kasvanud.

Tallinna linnakantselei arenguteenistuse tellimusel viis tallinlaste seas erakondade toetuse küsitluse läbi uuringufirma Faktum & Ariko. Küsitlus viidi läbi ajavahemikus 17.-29. august. Küsitleti 800 linnavolikogu valimistel osalemise õigust omavat tallinlast.