Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare sõnul on selge, et Eestit on tabanud erakordselt rasked ilmastikuolud, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

“Samas on peale eelmist pikka ja samuti erakordselt lumerohket talve ning omavalitsuste rahakott kriitilises seisus. Samuti on omavalitsuste tulusid on märkimisväärselt vähendatud,” ütles Savisaar.

Keskerakonna hinnangul on praegune olukord selgelt kriisiolukord ning riik peab kasutama kõiki oma võimalusi, et tagada inimeste ohutus. Tormiga toimetulek erakorralises olukorras ei saa olla kokkuhoiukohaks ning valitsus peab omavalitsustele appi tulema.

“Tallinn võitleb lumega kõigi meie käsutuses olevate vahenditega. Sel nädalal eraldasime lumetõrjeks kaks lisamiljonit. Kuid mure on suur nii suurtes, keskmistes kui ka väiksemates omavalitsustes, eriti maaomavalitsustes, kes vajavad kiiret kriisiabi. Üle Eesti on ilma elektrita üle kümne tuhande perekonna ning on selge, et elektrikatkestusi ei saa enne likvideerida, kui teed on sõidetavad,” ütles Savisaar.

Keskerakond kutsub valitsust üles koheselt kogunema ja kriisiga võitlemiseks omavalitsustele vahendeid eraldama.