Koos valimisnimekirjaga peab registreerimiseks olema tasutud ka valimistele minekuks vajalik kautsjon, mis on üsna suur: näiteks 125-liikmelise nimekirja puhul on selleks 69 000 eurot.

Keskerakond ilmus valimiskomisjoni ukse taha kümmekond minutit enne valimisnimekirjade lukkupanekut, öeldes, et nad on kautsjoni ära maksnud. Partei peasekretär Priit Toobal kinnitas, et nad printisid välja dokumendi, mis tõendab, et raha ülekanne on tehtud. Väidetavalt toimus see kella 17 ajal ehk napilt tund enne registreerimise lõppu.

Vabariigi valimiskomisjoni esindaja sõnul polnud kella 17-ks Keskerakonna kautsjon nende kontole veel laekunud, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul selgitas "Aktuaalsele kaamerale", et rahaülekande toimumist tõendavast väljatrükist piisab ning pole mingit põhjust kahelda Keskerakonna kautsjoni tasumises.

"Küsige üle erakonna sekretärilt, mina seda täpselt ei oska kommenteerida," ütles Toobal Delfile.

"Loodame saada kindlasti Toompeal saada rohkem kohti kui praegused 29," lisas ta.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk teatas Delfile, et erakonnal ei olnud mingeid probleeme valimisnimekirja registreerimiseks vajaliku kautsjoni tasumisega. "Valimisnimekirjade sisse viimine viimasel päeval ja n-ö viimasel minutil on saanud põnevaks traditsiooniks ning sellest tuletada teema rahapuudusest ei ole õiglane," ütles ta.

Seega polnud nimekirjade esitamine viimasel minutil kuidagi seotud rahaga, rõhutas Pukk.