"Sotsiaaldemokraatide toetuse kasvu taga vene emakeelega valijate hulgas pole ideoloogia, tegemist on isikutevahelise küsimusega. Ligi ja Ossinovski vaheline konflikt oli meedias silmapaistev, seda võis mõista kui rahvuspõhist rünnakut ning mõistetavalt koondas see valijaid," kommenteeris Toobal Delfile TNS Emori täna avaldatud erakondade reitingutulemusi.

Samas ütles Toobal, et valimisteni on veel üle saja päeva ning toetust võivad kaotada või kasvatada kõik erakonnad. "Loodetavasti ei jää valimiskampaania vaid isikutevaheliseks võitluseks, vaid keskendutakse sisulistele teemadele."

Novembrikuu suurimaks muutuseks erakondade reitingutes oli Sotsiaaldemokraatliku erakonna toetuse suur kasv venekeelsete valijate seas, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori küsitlusest.

Populaarsuselt teisel kohal olid Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond võrdselt 22 protsendi suuruse toetusega. Kuu varasemaga võrreldes kaotas Keskerakond toetust 5, samas kui sotsiaaldemokraatide toetus kasvas 2 protsendipunkti võrra, vahendas ERR.

"Aktuaalses kaameras" erakondade kahe kuu tulemusi võrreldes selgus, et Reformierakonna toetus tõusis 29 protsendini eelmise kuu 28 protsendilt. Keserakonna toetus langes viis protsenti ehk 27 protsendilt 22 protsendini. IRL-i toetas novembris 18 protsenti valijatest, oktoobris oli toetajaid 16 protsenti.