"Jah, Keskerakond maksab erakonna esimehele töötasu, sest teatavasti ei saa ta hetkel Tallinna linnapea ülesandeid täita ning seetõttu ei saa ka palka," kinnitas Pukk Delfile.

Otsus katta Edgar Savisaare kulud võeti Puki sõnul vastu siis, kui Savisaar kõrvaldati kohtu määrusega linnapea ülesannete täitmisest.

"Tegemist pole aga Tallinna linnapea töötasu määraga, vaid Riigikogu liikme töötasu määraga. Sellele lisanduvad sidekulud ning transpordikulud (väikebussi rendikulu ning autojuhi töötasu). Antud kuludega on erakonna juhatuse poolt kinnitatud käesoleva aasta eelarves arvestatud," lisas Pukk.

Riigikogu lihtliikme palka arvestatakse kõrgemate riigiteenijate kõrgeima palgamäära ja vastava koefitsiendi korrutisena ehk lihtliige teenib praegu umbes 3437 eurot. Samas ei täpsustanud partei esindaja, et kas Savisaarele makstakse lihtliikme või mõne muu positsiooni järgi palka. Näiteks riigikogu esimehe palk on umbes 5200, aseesimeestel ning komisjonide ja fraktsioonide juhtidel 4420, komisjonide ja fraktsioonide aseesimeestel 3900 eurot.

Tallinna linnapeana teenis Savisaar vähemalt 5200-eurost palka.

Nagu partei esindaja kinnitas, makstakse Savisaarele ka igakuiselt kinni sidekulud ning transpordikulud, mille hulka kuulub parteijuhile isiklikult kohaldatud Mercedese bussi rent ja selle juhi palk.

Bussi rendi võttis Keskerakond linnavalitsuselt enda kanda peale Savisaare tagandamist linnapea ametikohalt mullu septembris. Linnavalitsusest öeldi mullu augustis Delfile, et Savisaare vajaduste järgi kohaldatud Mercedes-Benz Vivano 250 Blueteci rent oli vähemalt toona 1338 eurot kuus, millele lisandus käibemaks (arvestades, et käibemaks on 20 protsenti, siis Delfi arvutuste kohaselt lisandus sellele juurde veel umbes 270 eurot kuus).

Savisaare autojuhi palka avalikkus täpselt ei tea, kuid linna opositsioon on esitanud selle kohta mullu ka avaliku arupärimise ning toona vastas linnavalitsus, et see jäi linna palgal olles vahemikku 400 - 1100 eurot.

Seega kulub parteil esimehe peale praegu iga kuu päris suur summa: palk vähemalt 3437 eurot, autorent ligikaudu 1600 eurot, autojuhi palk ning ka muud transpordi ning sidega seotud kulud (mis tõenäoliselt ei ole aga väga suured).

Savisaar, kes on olnud riigikogu liige ka enne 2003. aasta riigikogu valimisi, teenib seetõttu igakuiselt samuti eripensioni, mis on natuke üle 2000 euro kuus.

Keskerakond on tänavu esimeses kvartalis ametlike andmete kohaselt saanud koos riigi toetusega tulusid summas 398 097 eurot, kuid ka kulusid on olnud 319 710 eurot. Suurim kuluartikkel ongi olnud tööjõukulu summas 162 950 eurot. Majandamisekuludeks on läinud raha 98 185 eurot ning poliitiliseks tegevuseks 58 575 eurot.