Keskerakonna juhi Edgar Savisaare sõnul oleks Rahvaliidu liitumine Keskerakonnaga kasulik mõlemale poolele.

"Mõlemate jõudude mobiliseerimine võiks olla kasulik inimestele, kes toetavad Keskerakonda, kui ka nendele 4600le, kes hääletasid Rahvaliidu poolt siin Tallinnas," ütles Savisaar linnavalitsuse pressikonverentsil.

"Arvan, et meie positsioonides on palju ühist," lisas Savisaar.

Keskerakonna juhatuse pöördumine Eestimaa Rahvaliidule

Majanduskriis on paisanud Eesti arengus pea pool kümnendit tagasi ja mõjutab rängemalt just ühiskonna nõrgemate liikmete käekäiku. Tarvis on kiireid lahendusi Eesti majanduse elavdamiseks ja sotsiaalse kaitse tugevdamiseks, sest riigi tasandil võimuloleva koalitsiooni töö pole seni vajalikke tulemusi andnud. Eesti inimesed vajavad kaitset majanduskriisi rängemate mõjude eest ja selleks tuleb ühinenud jõududega avaldada valitsusele pidevat survet.

Eesti Keskerakonnal ja Eestimaa Rahvaliidul on sotsiaalselt mõtlevate erakondadena olnud pikaaegne koostöökogemus, seda nii kunagisest ühisest valitsusliidust kui ka praegu Riigikogust. Eesti Keskerakonna ja Eestimaa Rahvaliidu seisukohtade lähedus on aidanud meil ühiselt seista selle eest, et Eesti riigi vara ei müüdaks odavmüügil maha. Ja kuigi Keskerakond on Tallinnas tugeval positsioonil, mõistame me hästi, et
Eesti riik peab arenema võimalikult ühtlaselt ja riigi teenused peavad olema heal tasemel kättesaadavad kogu riigis.

Enese sõna maksmapanek nõuab aga jõudude koondamist. Mõistame, et viimased kahed valimised on Rahvaliidu jaoks kulgenud raskelt ja 1,9 protsenti häältest üle riigi pole kindlasti see tulemus, mida rahvaliitlaste sotsiaalne platvorm tänases Eestis vääriks. Riigikogu valimised tulevad aga kiiresti lähemale ja üksnes vedamisele loota oleks riskantne. Seepärast kutsume üles Eestimaa Rahvaliidu liikmeid liituma Keskerakonnaga, andmaks sotsiaalselt hoolivale, ühiskonna nõrgemate liikmetega arvestavale sõnumile tugevam kaal.

Ärme killusta sarnaselt mõtlevate inimeste pingutusi. Ärme lase end ignoreerida tänasel upsakal, sisuliselt vaid üksikute huvigruppidega arvestaval vabariigi valitsusel. Väär oleks Eesti inimeste potentsiaali raisku lasta. Aktiivsed ja südametunnistusega inimesed peavad Eesti arengus kaasa kõnelema kuuldaval häälel. Eestimaa Rahvaliidu liikmeskond on oodatud seda tegema edaspidi Eesti Keskerakonna lipu alt, sest lõpuks pole ju nii oluline, mis värvi kass on – peaasi, et hiiri püüab.

Seetõttu teeb Eesti Keskerakond Eestimaa Rahvaliidu juhatusele ettepaneku alustada ametlikke kõnelusi Rahvaliidu liitumiseks Keskerakonnaga.

Nii Eesti Keskerakond kui Eestimaa Rahvaliit korraldavad kongressi samal päeval, 5. detsembril 2009. See on hea märk, et ühinemiskõnelused võiksid leida kandepinda ja toetust meie liikmeskonnas, et edaspidi ühtselt seista ühiste eesmärkide eest.