Kesknädal avaldas kolmapäeval täies mahus Pärnoja allkirjaga seletuskirjad omaaegse teisitimõtleja Jüri Kuke tegevust uurinud KGB-le.

"Aga võib-olla on Pärnojal oma osa koguni Kuke surmas. Viibis ta ju viimase elupäevani kinnipidamiskohas, kuhu sattus pealekaebuste ja tunnistuste põhjal, millest ühe andis ka Pärnoja," kirjutas Kesknädal.

NRG-tehingu vastu võitlev Keskerakond kinnitab, et riigikogu opositsiooni käes on rida Nõukogude Eesti aegseid riikliku julgeolekukomitee dokumente, millest järeldub, et Pärnoja on teinud koostööd KGB-ga.

Kui dokumendid on tõepoolest õiged, on Pärnoja uurijale 1980. aastal rääkinud: "..oli selge kogu kateedri kollektiivile, et J. Kukke ei ole võimalik soovitada ümber valida õppejõu kohale, sest J. Kukk selleks ei sobinud. Esiteks eitas ta igasugust ideoloogilist kasvatustööd õppejõu poolt ja teiseks oli ta avaldanud soovi lahkuda NSV Liidu kodakondsusest. Selline isik minu ja kõigi teiste kateedri liikmete arvates ei sobi õppejõuks Nõukogude ülikoolis."

Samuti meenutab Pärnoja, et pärast vallandamist käis Kukk enda sõnul ka Moskvas, kus kohtus välismaalastega. "Järeldan, et Kukk andis vastavad dokumendid üle välismaa kodanikele, kui ta Moskvas nendega kohtus," sõnas Pärnoja Kesknädalas avaldatu põhjal selle kohta, et raadiosaates Ameerika Hääl oli kuuldu põhjal juttu Kuke avaldusest Afganistani sõja kohta.

Lehe teatel tunnistas tollal Tartu ülikooli anorgaanilise keemia kateedri assistent olnud Pärnoja ka, et Kukk on välja astunud Nõukogude Liidust emigreerunud maletaja Viktor Kortšnoi abikaasa kaitseks.

Sama seletuskirja, mis pole kirja pandud Pärnoja käega, avaldas 1993. aastal ka Postimees.

Taas selle eest löögi alla sattunud Pärnoja pole eitanud, et vestles KGB töötajatega, kuid ta on väitnud, et seletuskiri, millele ta allkirja andis, oli esialgu sõnastatud tema meelest teisiti.

"Ma arvan, et minu tunnistused uurijale olid mittemidagiütlevad, sest tunnistuste alusel valiti ilmselt välja need, kes kutsuti kohtusse tunnistajaiks. Mina nende hulka ei kuulunud," ütles Pärnoja seitsme aasta eest usutluses Postimehele.