Isamaaliidu häälekandja Tribüün kirjutas Keskerakonna väidetavatest seostest organiseeritud kuritegevuse ühiskassaga ja viitas seejuures Tallinna linnavolikogu liikmele ja ärimehele Gennadi Everile.

“Ever on olnud Savisaare parim abimees võitluses Tallinna linnapea koha pärast. Tänutäheks on Savisaar edutanud Everi Vene kultuurikeskuse nõukogusse, mille kaudu voolavad vene poliitikute miljonid, kui mitte kümned miljonid kroonid linnakodanike raha,” tähendas Tribüün.

Keskerakond teatas teisipäeval, et neis tekitab segadust ajalehe süüdistus Tallinna volikogu liikme Gennadi Everi aadressil.

“Tegemist on ju rahvaesindajaga, tänu kellele püsisid nii isamaaliitlase Jüri Mõisa kui ka isamaaliitlase Tõnis Paltsu linnavalitsused. Seega oli tegemist Isamaaliidu pikaajalise koostööpartneriga, kelleks oli veel ka Jevgeni Kogan,” ütles riigikogu keskfraktsiooni liige Evelyn Sepp BNS-ile.

Tema sõnul võib Isamaaliidu ajalehest lugedes aru saada, et tegemist on nende isikute omavaheliste probleemidega, mida Isamaaliit püüab praeguse linnapea Edgar Savisaare kaela veeretada.

“Mis puudutab süüdistusi Edgar Savisaare aadressil, siis märgin, et ajaleht peaks ikka vahet tegema maja ostmise ja müümise vahel,” märkis Sepp.

“Maja ostmisega ebaselgetel ja ebaeetilistel asjaoludel on tegelenud Isamaaliidu esimees Mart Laar, mitte Edgar Savisaar. Kui Isamaaliidule on selles loos jäänud veel midagi selgusetuks, siis peaksid nad paluma oma kolleegi riigikogus Lauri Vahtret teha kõikidest dokumentidest salakoopiad ja need siis asjast huvitatutele laiali jagama, nagu ta tegi ärimees Ervin Hopi konfidentsiaalse kirjaga,” märkis Sepp.

Sepp sõnas, et pärast kuudepikkust uurimist ja arutelusid leidis korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjon, et Edgar Savisaarele ega ka kellelegi teisele etteheiteid ei ole.

Isamaaliidu häälekandja seostas Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare nõunikku Max Kauri kuritegeliku maailmaga.

“Max Kauri isa on poksitreener Nikolai Tarankovi ja Jevgeni Kolesnikovi poksiklubis, mistõttu see kulda täis riputatud noorhärra on ajakirjanduse väidetel sina peal ka Tarankovi endaga,” kirjutas ajaleht.

Tribüün märkis, et omal ajal Jaanus Raidali juures töötanud Max Kaur kandis veel hiljuti perekonnanime Jermakov.

Kõige selle taustal tekib Tribüüni sõnul tahtmatult küsimus, kas Savisaare majaosturaha ei pärinenud kuritegelikust ühiskassast.

Keskerakond on omalt poolt sõna võtnud Isamaaliitu kuuluva Tallinna endise linnapea Jüri Mõisa läbikäimise kohta Meelis Laoga.